Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kanādas aktivitātes raisa Kremļa pretdarbību

Latvija ar Ziemeļamerikas valsti Kanādu izbauda sava veida attiecību un starptautisko kontaktu medusmēnesi. Esam pirmā no Eiropas Savienības dalībvalstīm, kas ir pabeigusi ES un Kanādas brīvās tirdzniecības līguma ratifikāciju. Kanāda uzņēmusies NATO kaujas grupas vadību Latvijā, līdz jūnijam pie mums izvietos ap 450 kanādiešu karavīru.

Taču šādas darbības, kā arī Kanādas lielais atbalsts Ukrainai radījis milzīgu neapmierinātību Kremlī. Tās izpausmju spilgts piemērs ir ne tikai oficiālie diplomātu paziņojumi, bet arī dažādu prokremlisko interneta mediju mešanās kanādiešu "netīro nodomu" un Kanādas amatpersonu "netīrās pagātnes" atmaskojumos.

Vairāk nekā miljonam kanādiešu ir ukraiņu saknes, ieskaitot ārlietu ministri Kristiju Frīlendu. Jau kopš Maskavas veiktās Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksijas, Kanāda ir nosodījusi Krievijas rīcību un tās iesaistīšanos karadarbībā Austrumukrainā.

6. martā Kanāda paziņoja, ka bruņoto spēku 200 karavīru lielā apmācību misija Ukrainā tiek pagarināta vēl vismaz uz diviem gadiem, vēsta The Globe and Mail. Misija Ukrainā tika sākta jau 2015. gadā vēl iepriekšējās Kanādas valdības laikā, kad Kanādas karavīri sāka apmācīt ukraiņus cīņām pret Maskavas atbalstītajiem separātistu kaujiniekiem Austrumukrainā, kur karadarbībā kopš 2014. gada gājuši bojā jau vairāk nekā 9800 cilvēku. Vaicāts, kādu signālu Kanāda sūta Krievijai, pagarinot misiju Ukrainā, Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans preses konferencē atbildēja tieši: "Mēs iestājamies par Ukrainu."

Tas nepatīk Maskavai. Krievijas vēstniecība Kanādā propagandas aģentūras Sputnik izplatītajā paziņojumā pauž viedokli, ka "Kanādas valdības lēmums pagarināt militāro misiju Ukrainā ir kontrproduktīvs un neveicina Ukrainas iekšējos politiskos procesus, tajā skaitā Kijevas un Donbasa dialogu, ko paredz Minskas vienošanās".

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 13.marta, numurā!

Top komentāri

senču ols
s
tie krievi ir vienreizēji , viņi grib lai Ukrainā viss notiktu kĀ šIem labpatīk, konfliktam jābeidzas ar krievijas uzvaru , šai kaŗjā , protams ka ar apmācītu kaŗjaspēku , krieviem kaŗjojot , nākas ves mājās arvien vairāk slīķu , kautgan oficiaala kaŗja ar Ukrainu krieviem neesot.
Aha
A
Kremlis lai sāk naudiņu meklēt, citādi bankrots drīz klāt.
TrollisJT
T
Būtu ārkārtīgi dīvaini, ja militāru formējumu izvietošana pie kaimiņu robežām neizraisītu pretdarbību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits