Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kisida sola atbalstu Kijivā, Sji gandarī Kremli

Vakar vienlaikus notikušās divu Āzijas lielvalstu līderu ārvalstu vizītes īpaši uzsvērti parādījušas, cik atšķirīgi karš Ukrainā atbalsojas Āzijas kontinentā, vēsta BBC.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpiņs jau otro dienu pēc kārtas aizvadīja sarunas ar Vladimiru Putinu Kremlī, viens otru saucot par draugiem un solot ciešu savstarpējo sadarbību un atbalstu. Tikmēr Japānas premjerministrs Fumio Kisida ieradās Ukrainā, lai "paustu atbalstu tās prezidentam Volodimiram Zelenskim un tās iedzīvotāju drosmei un pacietībai, aizstāvot tēvzemi, kā arī pārrunātu atbalstu rekonstrukcijā un humanitāro palīdzību", vēstīja Japānas Ārlietu ministrija. F. Kisida apmeklēja Krievijas iebrukuma sākumā smagi cietušo Buču un vēlāk Kijivā tikās ar V. Zelenski.

Ķīna līdz šim centusies uzsvērt, ka attiecībā uz Ukrainā notiekošo ieņem neitrālu pozīciju, taču to liek apšaubīt gan tās nevēlēšanās nosodīt Krievijas iebrukumu neatkarīgajā Ukrainā, gan Sji izteikumi Maskavas vizītes laikā, solot prioritizēt attiecības ar Krieviju. Vizītes laikā Sji ar V. Putinu parakstīja divus dokumentus – par ekonomiskās sadarbības plāniem un par plāniem padziļināt Krievijas un Ķīnas partnerattiecības. Sji pēc otrdienas tikšanās Kremlī paziņoja, ka "Krievijas un Ķīnas attiecības izgājušas aiz divpusējo attiecību rāmjiem un tām ir liela nozīmē pasaules kārtībā", citē RIA Novosti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits