Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kubā cenšas atjaunot viesuļvētras Īans postījumu dēļ pārtraukto elektroapgādi

Kubas varasiestādes cenšas atjaunot milzīgos postījumus, ko tās infrastruktūrai nodarījusi viesuļvētra Īans, kas, otrdien virzoties pāri salai, atstāja visu valsti bez elektroapgādes un nopostīja tabakas plantācijas Kubas rietumos, vēsta BBC. Daudzviet valsts teritorijā postījumus guvušas ēkas, ceļi, apstiprināta vismaz divu cilvēku bojāeja.

Tiek prognozēts, ka, dodoties tālāk pāri Meksikas līcim ar vēja ātrumu līdz 195 kilometriem stundā, viesuļvētra sasniegs ASV piederošās Floridas rietumu piekrasti pie Tampas pilsētas. Tampas līča reģionā dzīvo ap trim miljoniem cilvēku, kuri ir brīdināti par viesuļvētras nesto plūdu briesmām un nepieciešamību evakuēties.

Otrdienas rītā visa Kuba palika bez elektrības, kad Īans sasniedza tās piekrasti kā 3. kategorijas vētra Pinaras del Rio provincē valsts rietumos. Fotoattēli no Sanhuanas I Martinesas pilsētas un tās apkaimes rāda, ka pēc vētras aizvirzīšanās tālāk tā aiz sevis atstājusi ar saknēm izgāztus kokus un applūdušus laukus. Lieli postījumi nodarīti arī lielajām tabakas audzētavām, kas atrodas šajā reģionā, arī slavenajai Finca Robaina cigāru ražotnei, liekot tās pārstāvim situāciju raksturot kā "apokaliptisku, patiešām katastrofisku".

Pinaras del Rio iedzīvotāja Majelina Suaresa intervijā Reuters stāsta, ka nakts, kad viesuļvētra ieradās, bijusi tumšākā viņas mūžā. "Mēs gandrīz zaudējām mūsu mājas jumtu. Es, mana meita un vīrs piesējām to ar virvēm, lai tas neaizlidotu."

AFP vēsta, ka viesuļvētras trieciens izrādījies pārāk liels pārbaudījums Kubas elektroapgādes tīklam, kas desmitiem gadu nav pieredzējis modernizāciju.

Tuvojoties vētrai, Pinaras del Rio provincē un galvaspilsētā Havanā elektroapgāde tika pārtraukta, lai izvairītos no postījumu radītiem īssavienojumiem. Taču dienas gaitā visa valsts palika bez elektrības, jo postījumu dēļ atslēdzās visa nacionālā elektroapgādes sistēma, kurai nebija iespējams pieslēgt nozīmīgāko elektrības ražotāju – termoelektrostaciju Matansasā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits