Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Laikraksts: Lībijā karo Krievijas algotņi

Pēdējā pusotra mēneša laikā Lībijā ieradušies aptuveni 200 algotņi no Krievijas, arī vairāki pieredzējuši snaiperi, atsaucoties uz saviem avotiem, otrdien ziņoja laikraksts The New York Times.

Jauni Krievijas algotņi Lībijā ierodas "katru nedēļu", sacīja ar ANO Drošības padomes atbalstu izveidotās Lībijas Tripoles valdības pārstāvji.

"Krievija, acīmredzami, šajā konfliktā iet uz visu banku," laikraksts citē Tripoles valdības pusē karojošo formējumu komandieri Usamu al Džuvali.

Krievijas algotņi, kas darbojas Lībijā, ir privātā militārā uzņēmuma Vagner karotāji, laikrakstam norādīja trīs Lībijas amatpersonas un pieci Rietumu diplomāti, kas seko līdzi notikumu gaitai Lībijā. Kā skaidroja avoti, Vagner ir Kremlim tuvs privāts apsardzes uzņēmums, kas cita starpā bijis iesaistīts arī Sīrijā.

Krievija četru gadu laikā veikusi aizkulišu spēles, bez liekas afišēšanas sniedzot palīdzību ģenerāļa Halifas Harftara spēkiem, kas atbalsta Tubrukā bāzēto Lībijas valdību, norāda laikraksts.

"Tagad Krievija darbojas atklātāk, lai ietekmētu asiņainā Lībijas pilsoņkara iznākumu," skaidro The New York Times. "Lai arī kāds būtu konflikta iznākums, Krievijas militārā iejaukšanās faktiski jau devusi Maskavai tiesības uzlikt veto jebkuram konflikta iznākumam."

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadīgais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss. Uz kontroli pār šo valsti pretendē konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

Haftara komandētā Lībijas Nacionālā armija, kas atbalsta Tubrukas pilsētā valsts austrumos bāzēto valdību, aprīlī sāka uzbrukumu Tripoles ieņemšanai, kur bāzējas ANO atzītā valdība un vairāki kaujinieku grupējumi. Kopš tā laika vardarbība Lībijā saasinājusies, bet neviena no pusēm nav guvusi jūtamu pārsvaru.

Top komentāri

Latgalīts
L
Arī padumjā savienība daudz kur karoja, uzspieda amerikāņiem bruņošanās sacensību, daudzām valstīm sniedza palīdzību līdz sabruka pavisam.
Vateņputenis
V
Ja kaut pāris utainie tur arī paliek, cilvēce atviegloti uzelpo.
Arāju un Kalēju tauta
A
paRašas algotņi regulāri veic teroristiskas darbības Dienas komentu sadaļā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits