Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Laikraksts: Lībijā pazaudētas 10 000 raķešu

Lībijā neuzskaitītas atrodas vismaz 10 000 raķešu, atsaucoties uz augsta ranga NATO amatpersonas teikto, svētdien ziņo vācu izdevums "Der Spiegel".

"Der Spiegel" vēsta, ka NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs admirālis Džampolo di Paola pirmdien piedalījies slepenā sanāksmē ar Vācijas parlamenta locekļiem, kurā paudis bažas, ka šie ieroči varētu nonākt nepareizo cilvēku rokās. Admirālis uzsvēris, ka raķetes ir nopietns drauds civilajai aviācijai.

Viņa komentāri atbalso arī Lībijas militārpersonu teikto. Sestdien ģenerālis Mohammeds Adia žurnālistiem pavēstīja, ka pazudušas aptuveni 5000 pretgaisa aizsardzības raķetes "SAM-7". "Diemžēl dažas no šīm raķetēm varētu būt nonākušas nepareizajās rokās (..) ārvalstīs," viņš piebilda.

Augot bažām par ieroču skaita pieaugumu un augošo izplatību Lībijā, ASV ir paziņojusi, ka cieši sastrādājas ar jaunajiem Lībijas līderiem, lai nodrošinātu armijas noliktavas. ASV Valsts departaments ir apstiprinājis arī trīs miljonu dolāru (1,6 miljonu latu) lielu palīdzību nevajadzīgo ieroču iznīcināšanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits