Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Laikraksts: Putinam nav laika uzņemt Ķīnas nākamo premjerministru

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, atsaucoties uz saspringto darba grafiku, atteicies uzņemt vizītē Ķīnas vicepremjeru Li Kecjanu, kuš jau nākamgad varētu kļūt par Ķīnas valdības vadītāju, otrdien ziņo laikraksts Kommersant.

Atsaucoties uz avotiem Krievijas-Ķīnas starpvaldību komisijā, Krievijas Ārlietu ministrijā un valdībā, laikraksts vēsta, ka Li vēlējies šomēnes apmeklēt Krieviju, lai tiktos ar Putinu un prezidentu Dmitriju Medvedevu.

Tomēr galu galā Li vizīti atcēlis, jo Krievijas valdība norādījusi, ka saspringtā darba grafika dēļ pirms martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Putinam nebūs laika viņu uzņemt. "Ar vēlēšanām saistīta liela kņada, viņam vienkārši nav laika," Kommersant norādījis kāds anonīms avots valdībā.

Vai Medvedevam būtu laiks tikties ar Li, kurš Krievijā iepriekš nav bijis, Kremlis nav paziņojis. Prognozes liecina, ka 2013.gadā Li pārņems premjera amatu no līdzšinējā premjerministra Veņa Dzjabao.

"Kommersant" atgādina, ka arī pagājušajā gadā pirms parlamenta vēlēšanām Krievija noraidīja Ķīnas prezidenta Hu Dzjiņtao priekšlikumu sarīkot kopīgu abu valstu valdošo partiju forumu Putina vizītes laikā Ķīnā pērnajā oktobrī. Tomēr Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersonas paudušas cerību, ka Li vēl šogad varēs apciemot Krieviju, tikai nedaudz vēlāk, vēsta laikraksts.

Stiprinot attiecības abu valstu starpā, kopš nākšanas pie varas 1999.gadā Putins ir vairākkārt devies vizītēs uz Ķīnu - gan kā prezidents, gan kā premjerministrs.

Savukārt 2010.gadā Putins uzņēma vizītē toreizējo Ķīnas viceprezidentu Sji Dzjiņpinu, kurš, visticamāk, nomainīs Hu prezidenta amatā. Hu bijis prezidenta amatā divus piecu gadu termiņus, un viņam atvēlētais laiks beidzas jau šogad.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits