Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mali armija aiztur prezidentu un premjerministru

Mali armija, neapmierināta ar izmaiņām valdībā, pirmdien aizturēja valsts prezidentu un premjerministru un aizveda viņus uz armijas nometni, paziņoja amatpersonas.

Prezidents Ba Ndau un premjerministrs Moktars Uans vada pagaidu valdību, kas tika izveidota pēc pērnā gada augustā notikuša puča, kura dēļ Mali draudēja reģionālas sankcijas.

Puča līderiem un armijas virsniekiem bija ievērojama ietekme uz šo valdību, un tas radīja šaubas par solījumu sarīkot vēlēšanas nākamā gada februārī.

Divas augsta ranga amatpersonas pavēstīja ziņu aģentūrai AFP, ka karavīri ir aizveduši Ndau un Uanu uz Kati militāro nometni galvaspilsētas Bamako nomalē.

Prezidents un premjers tika aizturēti pēc pirmdienas pēcpusdienā veiktām izmaiņām pagaidu valdībā. Lai gan armijas kontrolē palika stratēģiski nozīmīgi ministru portfeļi, amatus zaudēja divi puča līderi - aizsardzības ministrs Sadio Kamara un drošības ministrs pulkvedis Modibo Kone.

Bamako pirmdienas vakarā cirkulēja neapstiprinātas baumas par potenciālu apvērsumu, tomēr situācija pilsētā bija relatīvi mierīga.

ANO misija Mali (MINUSMA) tviterī aicināja saglabāt mieru un mudināja nekavējoties atbrīvot prezidentu un premjeru. 

ANO, Āfrikas Savienība, Rietumāfrikas valstu ekonomikas kopiena (ECOWAS), Eiropas Savienība (ES), ASV un Lielbritānija nosodīja Mali prezidenta un premjera aizturēšanu un pieprasīja viņiem nodrošināt "tūlītēju un beznosacījumu brīvību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits