Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Naftas cenas pēc straujā kāpuma sarūk

Naftas cenas pasaulē otrdienas rītā sarūk gaidās par statistikas datiem, kā nedēļas laikā ir mainījušās degvielas rezerves ASV, kas, kā liecina ekspertu prognozes, varētu būt krasi pieaugušas. Saistībā ar optimisma vilni pēc naftas ieguvējvalstu organizācijas OPEC lēmuma ierobežot naftas ieguvi, Brent markas jēlnaftas cena pirmdienas tirdzniecības sesijas gaitā pat sasniedza trīs mēnešu augstāko atzīmi.

ASV biržu indeksi pirmdien samazinājās, investoriem sekojot notikumu attīstībai saistībā ar Vācijas lielāko banku Deutsche Bank, kā arī izvērtējot ASV statistikas datus par apstrādes rūpniecības sektoru.

Eiropas biržu indeksi pirmdien palielinājās saistībā ar to, ka mazinājās bažas par banku sektora riskiem, pieauga izejvielu cenas un tika izplatīti paziņojumi par vairākiem nozīmīgiem darījumiem.

ASV dolāra vērtība pirmdien pieauga attiecībā pret eiro, attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu un attiecībā pret Japānas jenu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm novembrī pirmdien pieauga par 0,57 ASV dolāriem līdz 48,81 dolāram par barelu. Brent markas jēlnaftas cena piegādēm decembrī Londonas biržā kāpa par 0,7 dolāriem - līdz 50,89 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss Dow Jones Industrial Average pirmdien saruka par 0,3% līdz 18 253,85 punktiem, indekss Standard & Poor's 500 kritās par 0,33% līdz 2161,20 punktiem, bet indekss Nasdaq Composite samazinājās par 0,21% līdz 5300,87 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien pieauga par 1,22% līdz 6983,52 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,12% līdz 4453,56 punktiem. Frankfurtes biržas indeksa DAX 30 izmaiņas pirmdien nav reģistrēta, jo oficiālas brīvdienas dēļ birža nestrādāja.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pirmdien pieauga par 0,21% līdz 1,1211 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kāpa par 1% līdz 1,2842 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,3% līdz 101,65 jenām par dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits