Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

NATO Afganistānā izmeklē civiliedzīvotāju nāvi

NATO svētdien sākusi izmeklēt izskanējušās apsūdzības, ka koalīcijas spēku uzbrukumos Afganistānas ziemeļaustrumu provincē Kunārā nedēļas nogalē nogalināti 64 civiliedzīvotāji, vēsta AP.

Uz provinci nosūtīta izmeklētāju komanda, kam būs jānoskaidro, vai NATO spēki patiešām ir vainojami 15 vīriešu, 20 sieviešu un 29 bērnu nāvē. NATO paziņojusi, ka apvidū notikuši vairāki sauszemes un no gaisa raidīti uzbrukumi un operāciju videoieraksti liecinot, ka koalīcijas karavīri ir nogalinājušu 36 bruņotus islāma kaujiniekus. «Mēs ļoti nopietni uztveram ziņas par civiliedzīvotāju nāvi,» teikts NATO paziņojumā. «Mēs pārbaudām informāciju un ziņosim par saviem atklājumiem.»

Pēdējos mēnešos Afganistānā upuru skaits civiliedzīvotāju vidū ir pieaudzis, jo talibi biežāk veikuši uzbrukumus. ANO ziņojums liecina, ka 2010. gada pirmajos 10 mēnešos saistībā ar karadarbību nogalināti 2412 miermīlīgie iedzīvotāji. Vairāk nekā trešdaļu nāves gadījumu izraisījušas militārās aktivitātes. Tas ir par 25% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā 2009. gadā. Tajā pašā laikā samazinājušies civiliedzīvotāju nāves gadījumi, kuros ir vainojami Afganistānas valdības spēki.

Pēdējā laikā teroristi pašnāvnieki Afganistānā esot mainījuši taktiku un vairs neveic uzbrukumus stingri apsargātiem objektiem, piemēram, valdības ēkām un militārajām bāzēm, bet tur, kur pulcējas daudz cilvēku, parasti tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits