Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Noraida iespēju ievest Ukrainas karaspēku Krimā

Ukraina negrasās ievest Krimā karaspēku, intervijā aģentūrai AFP pavēstījis Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs.
Pēc viņa teiktā, ja Kijeva izlems sākt militāru operāciju Krimā, tās austrumu robeža ar Krieviju paliks neaizsargāta. Viņš norādīja, ka Krievija pie robežas ar Ukrainu savilkusi tanku vienības un provocē Kijevu, lai radītu apstākļus armijas ievešanai. "Mēs negrasāmies sekot Kremļa izdomātajam scenārijam," sacīja Turčinovs.

Gadījumā, ja Krievija veiks uzbrukumu Ukrainas karavīriem Krimas teritorijā, sekos armijas atbildes reakcija, viņš brīdināja.

Krimā paredzēto referendumu Turčinovs nodēvēja par "viltojumu". Pēc viņa teiktā, referendums notiks nevis Krimā, bet gan Kremļa kabinetos, savukārt Krievijas spēki falsificēs tā rezultātus.

ASV Kongress otrdien pieprasīja Krievijai nekavējoties izvest spēkus no Ukrainas un aicināja prezidentu Baraku Obamu noteikt ekonomiskās sankcijas Maskavai.

Senāts pieņēma nesaistošu rezolūciju, stingri nosodot Krieviju un aicinot to izslēgt to no G8.

Vienbalsīgi pieņemtā rezolūcija aicina ieviest mērķtiecīgas sankcijas, lai "piespiestu prezidentu Vladimiru Putinu izvākt savus bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas un atdotu šo teritoriju pilnā Ukrainas suverēnā kontrolē".
Rezolūcijā arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) aicināta apdomāt savu lēmumu rīkot 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā.

Arī Pārstāvju palāta pieņēma rezolūciju, nosodot Krievijas agresiju.

"Vladimirs Putins ir pierādījis sevi kā briesmas un draudu reģiona stabilitātei un viņš ir jāsauc pie atbildības," paziņoja ASV Pārstāvju palātas spīkers Džons Bēners.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits