Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ņujorkā nomainīs par ikonām kļuvušos dzeltenos Ford taksometrus

2013. gada sākumā ASV metropoles Ņujorkas ielās ripojošos un par ikonām kļuvušos dzeltenos kompānijas Ford ražotos taksometra automobiļus Crown Victoria nomainīs Japāņu autoražotāja Nissan radītie miniveni NV200, ar kuriem lielpilsētas vadība vēlas samazināt kaitīgo izmešu daudzumu.

Galvenais iemesls, kādēļ Ņujorkas pašvaldības rīkotajā konkursā uzvarēja Nissan NV200, bija tā degvielas ekonomija, kas nav mazsvarīga pilsētā, kur bieži vien autovadītājiem nākas pavadīt ilgu laiku sastrēgumos, kuros nelietderīgi tiek izdedzināts milzīgs daudzums degvielas. Jāņem vērā arī mūsdienās novērojamās krasās naftas cenu izmaiņas, kuru dēļ regulāri tiek pārspēti degvielas dārdzības rekordi.

Īpaši konkursa vajadzībām pārveidotā Nissan NV200 divu litru četrcilindru dzinējs esot konstruēts tā, lai atmosfērā nokļūtu pēc iespējas mazāks kaitīgo izdedžu daudzums un tiktu uzlabota 13 tūkstošu automašīnu lielā Ņujorkas taksometru parka degvielas patēriņa efektivitāte, vēsta AFP.

Ņujorkas mērijas un autoražotāja vienošanās paredz, ka Nissan taksometru kompānijām piegādās arī vairākus tā ražotos elektromobiļus Leaf, lai izmēģinātu tos ielas apstākļos. «Ja tas izrādīsies veiksmīgi, tad pilsētas vadība varētu nonākt pie lēmuma iepirkt tikai ar elektrodzinēju aprīkotus Nissan NV200,» atklāj Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs. «Tas būtu liels solis pretī gaisa attīrīšanā, sabiedrības veselības uzlabošanā un oglekļa dioksīda izmešu samazināšanā.»

Konkursa Nākotnes taksometrs, kur bez Nissan piedalījās arī ASV autokompānija Ford un Turcijas firma Karsan, finālā tika izraudzīts automašīnas modelis, kas no 2013. gada vismaz desmit gadu veidos Ņujorkas taksometra floti.

Ņujorkas pilsētas vadība savu gala lēmumu pieņēma pēc tam, kad tika aptaujāti 23 tūkstoši pilsētas iedzīvotāju. «Ņujorkas nākotnes taksometrs ir Nissan NV200, un tas būs drošākais, viskomfortablākais un piemērotākais taksometrs, kāds šai pilsētai jebkad ir bijis,» uzskata M. Blūmbergs. «Jaunie taksometri ir īpaši konstruēti, lai spētu apmierināt ik dienas Ņujorkā pārvadāto 600 tūkstošu pasažieru specifiskās prasības. Konkrētajam automašīnas modelim ir visas nepieciešamās īpašības, kas tika apzinātas mūsu rīkotajā interneta aptaujā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits