Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts (13:41) - Kaujinieku uzbrukumā Indijas policijas un armijas bāzei Kašmirā nogalināti deviņi cilvēki

Armijas formās pārģērbtu kaujinieku banda ceturtdien uzbrukusi policijas un armijas bāzei Indijas pārvaldītajā Kašmiras daļā, nogalinot vismaz deviņus cilvēkus, ziņo policija un amatpersonas.

Džammu un Kašmiras štata premjerministrs Omars Abdullahs paziņojis, ka uzbrukumu mērķis bijis kaitēt miera sarunā starp Indiju un Pakistānu.

Kaujinieki uzbrukuši policijas atbalsta punktam Hiranagārā, kas atrodas aptuveni 200 kilometrus no Džammu un Kašmiras štata vasaras galvaspilsētas Šrīnagāras.

Uzbrukumā, kurā kaujinieki izmantojuši rokasgranātas un šaujamieročus, nogalināti pieci policisti un divas civilpersonas.

Pēc uzbrukuma kaujiniekiem izdevies aizbēgt, nolaupot kravas automašīnu, un pašreiz viņi cīnās ar karavīriem Sāmbas apgabalā, ziņo telekanāls NDTV un citi vietējie mediji. Savukārt avoti drošības spēkos norāda, ka Sāmbas apgabalā armijas bāzei, iespējams, uzbrukusi cita kaujinieku grupa.

Šajā uzbrukumā nogalināti vismaz divi karavīri, informēja kāds avots armijā.

Kāds aculiecinieks medijiem stāstīja, ka armijas bāzē iegājuši vismaz trīs bruņojušies uzbrucēji.

Nule kā notikušie uzbrukumi met ēnu uz nedēļas nogalē Ņujorkā gaidāmo Indijas premjerministra Manmohana Singha un Pakistānas premjera Navaza Šarifa tikšanos, kas ieplānota ANO Ģenerālās asamblejas laikā.

Tā būs pirmā abu valstu līderu tikšanās pēdējo trīs gadu laikā.

Indijas premjerministrs jau nosodījis "briesmīgo teroristu uzbrukumu", bet uzsvēris, ka tas viņus neiebiedēs un teroristiem neizdosies sagraut viņu centienus atrisināt problēmas caur dialogu.

Singhs trešdien apstiprināja, ka Ņujorkā tiksies ar Šarifu, neskatoties uz opozīcijas aicinājumu ieņemt stingru nostāju attiecībās ar Islamabadu.

Kopš 1947.gada Indijas un Pakistānas starpā izraisījušies trīs kari, no kuriem divi notikuši Kašmiras dēļ.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Kopš 1989.gada pret Indijas spēkiem Kašmirā cīnās vairāki desmiti nemiernieku grupējumu, kas vēlas panākt reģiona neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

Oficiālas miera sarunas Indijas un Pakistānas starpā pašreiz ir pārtrauktas, un Indija centusies apslāpēt cerības, ka tās varētu atsākties pēc abu valstu premjerministru tikšanās svētdien Ņujorkā.

Papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits