Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (20:59) - Latvija stingri nosoda vardarbību Ukrainā; aicina politiķus rast miermīlīgu risinājumu krīzei

22. janvārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs uzaicināja uz Ārlietu ministriju Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Olijņiku saistībā ar sadursmēm starp protestētājiem un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem, kas ir novedušas pie asinsizliešanas un cilvēku upuriem. Latvijas Ārlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību sadursmju rezultātā bojā gājušo ģimenēm.

Tikšanās laikā Pildegovičs pauda Latvijas puses satraukumu par situācijas saasināšanos Ukrainā un stingri nosodīja vardarbību Kijevā. "Diemžēl šāda attīstība rada jaunu situācijas saasinājumu saistībā ar jau tā aso politisko krīzi Ukrainā," sarunas laikā ar Ukrainas vēstnieku atzīmēja valsts sekretārs.

Latvijas Ārlietu ministrija aicina visas Ukrainas spēkus un puses rīkoties atbildīgi, izvairoties no soļiem, kas var vēl vairāk saasināt situāciju Ukrainā un novest pie vēl lielākās asinsizliešanas. Latvija uzskata, ka šajā kontekstā vadošā loma ir jāuzņemas Ukrainas politiskai vadībai, kurai jādara viss maksimāli iespējamais, lai atrisinātu politisko krīzi valstī miermīlīgā ceļā, iesaistot dialogā visas ieinteresētās puses.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) trešdienas vakarā Latvijas Televīzijas Panorāmā stāstīja, ka Latvija, tāpat kā citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, izdara diplomātiski politisku spiedienu uz Ukrainas valdību un diplomātiskajiem pārstāvjiem. Gadījumā, ja Ukrainā turpināsies vardarbīgie protesti, var sekot konkrētāki soļi - sankciju noteikšana pret amatpersonām, kas devušas rīkojumu vardarbīgi izklīdināt demonstrantus. Tostarp, var noteikt iebraukšanas aizliegumu ES.

Esot vairākas pazīmes, kas tomēr liecina, ka situācija Kijevā neuzlabosies un gadījumā, ja "vārdi nelīdz", Ukrainai var tikt piemērotas attiecīgas sankcijas, ES dalībvalstīm jārīkojas koordinēti un vēl jāvienojas tieši kādas būs šīs sankcijas. Vienlaikus Rinkēvičs uzsvēra, ka tās nebūs, piemēram, visaptverošas ekonomiskās sankcijas, jo tad cietīs visi Ukrainā dzīvojošie, nevis atbildīgās personas.  

Papildināts ar ārlietu ministra teikto pēdējās divās rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits