Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pāvests sāk divu gadu izglītošanas kampaņu par migrantu ciešanām

Romas pāvests Francisks trešdien sāka divu gadu ilgu izglītošanas kampaņu par migrantu ciešanām, lai pretotos augošajam noskaņojumam pret imigrāciju ASV un Eiropā, ar pasaulei adresētu aicinājumu Nebaidieties!.

Francisks pozēja pašbildēm, sarokojās, skūpstīja zīdaiņus un apskāva migrantus savas iknedēļas audiences beigās, ar savu piemēru mācot, ka no citiem nav jābaidās.

Kampaņa, kuru vada Vatikāna labdarības organizācija Caritas, mudina cilvēkus tikties ar migrantiem un klausīties viņu stāstus, nevis uztvert viņus kā statistikas subjektus un vērtēt pēc negatīviem stereotipiem.

Francisks, kurš pats dzimis Argentīnā itāļu imigrantu ģimenē, aicināja atsevišķus cilvēkus un valdības sirsnīgi uzņemt migrantus un dalīties ar tiem viņu ciešanās, kā to esot darījis Jēzus. Runājot atplestām rokām, pāvests sacīja, ka migrantus vada ļoti kristīgs tikums – cerība atrast labāku dzīvi, un valstīm vajadzētu dalīties šajā cerībā, uzņemot un integrējot viņus.

"Brāļi, nebaidieties dalīties ceļojumā. Nebaidieties dalīties cerībā," pāvests sacīja ticīgo pūlim Svētā Pētera laukumā.

Romas katoļu baznīca uzņēmusies šo kampaņu laikā, kad Rietumos pastiprinājies pret imigrantiem vērsts noskaņojums. Vācijas parlamenta apakšpalātas Bundestāga vēlēšanās svētdien pārstāvību Bundestāgā pirmoreiz ieguva pret imigrantiem noskaņotā labējā partija Alternatīva Vācijai (AfD), uzreiz kļūstot par trešo lielāko partiju. ASV prezidents Donalds Tramps mēģina samazināt valstī uzņemamo migrantu skaitu.

Francisks ir vairākkārt aicinājis valstis uzņemt migrantus un izbeigt kolektīvas izraidīšanas, apgalvojot, ka migrantu cieņa un tiesības uz aizsardzību esot svarīgākas par nacionālās drošības apsvērumiem. Vienlaikus viņš arī atzina, ka valdībām ir jāpārvalda migrantu plūsmas "ar apdomu," ņemot vērā to, cik daudz cilvēku tās spēj veiksmīgi integrēt sabiedrībā.

ASV Katoļu bīskapu konference ir vairākkārt nosodījusi imigrācijas ierobežojumus un ieņēmusi skarbu nostāju pret dažām Trampa administrācijas iniciatīvām.

Kampaņas organizētāji aicina katoļus iesaistīties migrantu atbalstīšanā, publicējot viņiem labvēlīgus paziņojumus sociālajos medijos un piedaloties programmās, kur viņi var satikt migrantus, piemēram, skolās vai draudzēs.

Top komentāri

alias
a
Nav problēmu. Ja pāvests vēlas integrēt šos "bēgļus" sabiedrībā, viņš to var darīt. Vatikānā vietas daudz. Cik tur ir "bēgļu"? Un cik no tiem ir integrējušies sabiedrībā? Laikam jau neviens. Kāpēc mums būtu nepieciešami šie cilvēki, kas nevēlas ne integrēties, ne strādāt, ne pat kaut vai tikai pieņemt Eiropas likumus un vērtības? Ja cilvēks ierodas vienkārši pieprasot visu gatavu un vēl agresīvi mums uzbrūk, tad kāpēc mums šis cilvēks ir jāpieņem? Ja mēs paši ieradīsimies musulmaņu valstīs un mēģināsim tur diktēt savus noteikumus, stundas laikā būsim cietumā, pēc tam visādi tas var beigties. Bet musulmaņi var mums diktēt savus noteikumus? Kāpēc?
...
.
Galīgi prātu izkūkojis vecais...
GG
G
Viņš varētu sākt iekšējas izglītošanas - konfesijas ietvaros - ciklu par altārzēnu ciešanām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits