Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pēc vietējo un imigrantu sadursmēm Korsikā pieņemas spēkā starpkopienu spriedze

Pēc iepriekšējā dienā notikušajām sadursmēs starp vietējiem un ziemeļafrikāņu imigrantiem, kurās pieci cilvēki guva ievainojumus, svētdien Korsikā notika protesta akcijas.

Pēc sadursmēm, kas notika Sisko pilsētiņā Francijai piederošās salas ziemeļos, aptuveni 500 cilvēku pulcējās uz demonstrāciju Korsikas otrajā lielākajā pilsētā Bastijā.

Sadursmes izraisīja konflikts starp trim ziemeļafrikāņu ģimenēm un vietējiem jauniešiem, pavēstījusi prokuratūra, piebilstot, ka nekārtību dalībnieki kā ieročus izmantojuši akmeņus un pudeles. Pirms policijai izdevās atjaunot kārtību, sadursmju dalībnieki pielaida uguni divām automašīnām.

Kāda meitene, kas bijusi sestdienas notikumu aculieciniece, mītiņa dalībniekiem Bastijā pastāstīja, ka sadursmes esot sākušās pēc tam, kad tūristi pludmalē sākuši fotografēt vairākas sievietes, kas bija tērpušās tā dēvētajos burkini peldkostīmos, kādus nēsā islāmticīgās.

Pludmalē esošie ziemeļafrikāņu jaunieši sākuši tūristus apsaukāt, bet drīz ieradušies gados vecāki imigranti, kas bijuši bruņojušies ar cirvjiem un uzbrukuši 15 līdz 18 gadus vecu korsikāņu jauniešu grupai.

Savukārt šo jauniešu vecāki izgājuši pilsētiņas ielās un iesaistījušies sadursmēs ar ziemeļafrikāņiem.

Imigrantu sievietes sākušas durt riepas vietējo automašīnām, savukārt saniknotie vietējie aizdedzinājuši divas ziemeļafrikāņiem piederošas automašīnas, bet trešo apgāzuši.

Sadursmēs cietuši pieci cilvēki, taču visi viņi līdz svētdienas vakaram jau no slimnīcas izrakstīti, paziņoja prokuratūra.

Svētdienas priekšpusdienā protestētājiem bija sarunas ar Bastijas municipalitātes pārstāvjiem, kurās viņi pieprasīja atļauju doties gājienā uz pilsētas Lupīno rajonu, kur mīt liels skaits imigrantu no Ziemeļāfrikas.

Taču policija bloķēja viņiem ceļu.

Spriedze starp kopienām Korsikā pieņemas spēkā jau ilgāku laiku.

Ziemassvētkos salu satricināja pret arābiem vērsti nemieri, bet aprīlī tika nodedzināts musulmaņu lūgšanu nams.

Protestus Ziemassvētku laikā izraisīja uzbrukums ugunsdzēsējiem un policijai, kas bija izsaukti uz imigrantu apdzīvotu apkaimi.

Korsikas reģiona parlaments 28.jūlijā nāca klajā ar aicinājumu Francijas varasiestādēm slēgt radikālās mošejas.

Tikai dažas stundas pirms tam korsikāņu separātisti savukārt brīdināja islāma ekstrēmistus, ka viņi atbildēs uz ikvienu uzbrukumu, kas tiks veikts salā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits