Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Policija aizturējusi zvanītāju, kurš trešdien ziņoja par spridzekli stacijā

Valsts policijas (VP) darbinieki trešdien stundas laikā aizturēja vīrieti, kurš sniedza viltus paziņojumu par spridzekli centrālstacijas ēkā, portālu Diena.lv informēja VP pārstāvis Dairis Anučins. 

Jau vēstīts, ka trešdien policija evakuēja Dzelzceļa stacija Rīga tika evakuēta, jo ap 14:20 kāds vīrietis, zvanot uz glābšanas dienesta numuru 112, paziņojis par bumbu, kas it kā ievietota centrālstacijas ēkā.  

Ēkas pārbaudi veica Valsts policijas pretterorisma vienība Omega. Sprādzienbīstami priekšmeti ēkā netika atrasti. 

Jau neilgi pēc pulksten 16:00 turpat centrālstacijā Rīgas reģiona Latgales iecirkņa darbinieki aizturēja zvanītāju – 1989. gadā dzimušu vīrieti.  

Pēc aizturēšanas vīrietis nogādāts izolatorā. Kriminālprocess uzsākts par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu zvanītājam draud īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.  

Policija brīdina, ka šādu viltus paziņojumu gadījumā ne SIM kartes izņemšana, ne telefona numura slēpšana neliedz policijas darbiniekiem operatīvo meklēšanas pasākumu gaitā noskaidrot un aizturēt personas, kuras veic viltus zvanus. Par šādu noziedzīgu nodarījumu personām, kuras veic viltus zvanus, var draudēt reāla brīvības atņemšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits