Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Somālijas islāmisti uzbrukuši prezidenta konvojam

Somālijas islāmistu grupējuma Shebab kaujinieki otrdien no slēpņa uzbrukuši prezidenta Hasana Šeiha Mohamuda konvojam, paziņojuši nemiernieki. Prezidents uzbrukumā nav cietis, paziņojušas amatpersonas.

Shebab pārstāvis sakariem ar presi informēja, ka islāmistu kaujinieki apšaudījuši ar granātām un iznīcinājuši prezidenta konvoja transporta līdzekļus, savukārt Somālijas amatpersonas paziņojušas, ka uzbrukums bijis nesekmīgs un neviens no prezidenta delegācijas nav cietis.

Arī avoti diplomātiskajās aprindās atspēkoja islāmistu paziņojumu par spēcīgu uzbrukumu konvojam. Uzbrukums notika netālu no ostas pilsētas Markas, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo."Es varu apstiprināt, ka prezidents un viņa delegācija ir neskarti un sasnieguši savu galamērķi Marku," no ostas pilsētas informēja kāda Somālijas armijas amatpersona.

Prezidents ārpus galvaspilsētas parasti pārvietojas bruņota konvoja pavadībā. Viņu aizsargā Āfrikas Savienības spēki, kas kopā ar valsts armiju Somālijā cīnās pret islāmistiem.

Shebab jau kopš 2007.gada cenšas gāzt Rietumu atbalstīto Somālijas pagaidu valdību, kura spējusi noturēties, tikai pateicoties Rietumu atbalstam un Āfrikas Savienības kontingenta aizsardzībai. Valdībai, kas tika izveidota 2012.gada augustā, ir izdevies gūt zināmus panākumus Mogadīšo, bet ārpus galvaspilsētas tās ietekme ir niecīga.

Pēdējo mēnešu laikā valdības pozīcijas satricinājuši vairāki "Shebab" uzbrukumi, apsūdzības izvarošanā, kas celtas pret Somālijas armiju un Āfrikas Savienības karavīriem, un palīdzības organizāciju darbinieku aizbraukšana, ko izraisījusi pastiprinātā vardarbība un daudzie nolaupīšanas gadījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits