Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stoltenbergs: NATO vēl nav pieņēmusi lēmumu par aiziešanu no Afganistānas līdz maijam

NATO aizsardzības ministri vēl nav pieņēmuši lēmumu par to, vai izvest karaspēku no Afganistānas, kā tas paredzēts pērn februārī Dohā noslēgtās ASV un talibu vienošanās nosacījumos, ceturtdien pavēstīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Mēs vēl neesam pieņēmuši galīgo lēmumu par mūsu karaspēka atrašanās nākotni. Bet, tuvojoties 1.maija termiņam, NATO sabiedrotie turpinās ciešā sadarbībā konsultēties un koordinēties," pēc ministru sarunām sacīja bijušais Norvēģijas premjerministrs.

Radikālo islāmistu grupējumam sarunas jārisina labticīgi, jāmazina vardarbība un jāievēro saistības, ko tas apņēmies attiecībā uz sadarbības pārtraukšanu ar starptautiskajiem teroristiem, mudināja Stoltenbergs.

Pērn februārī noslēgtā ASV un talibu vienošanās paredz visu ārvalstu karavīru izvešanu no Afganistānas līdz maijam, savukārt talibi apņēmās sākt miera sarunas ar Kabulas valdību un mazināt vardarbību.

Sarunas noris gausi, bet vardarbība nav rimusies. ASV šobrīd izvērtē vienošanos ar talibiem, savukārt NATO ģenerālsekretārs vēl šonedēļ sacīja, ka alianses karavīri tiks izvesti, kad būs pienācis īstais laiks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits