Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Šveicē notiks referendums par masu imigrācijas ierobežošanu

Šveicē nākamā gada sākumā notiks referendums par galēji labējās Šveices Tautas partijas (SVP) ierosinājumu masu imigrācijas ierobežošanai, kas paredz noteikt kvotas valstī uzņemtajiem viesstrādniekiem.

Referendums notiks nākamā gada 9.februārī.

SVP ierosinājums, pret kuru iebilst valdība un abas parlamenta palātas, ir pretrunā ar vienošanos par brīvu darbaspēka kustību, ko Šveice noslēgusi ar Eiropas Savienību (ES).

Bet SVP apgalvo, ka par to būs iespējams vienoties, lai gan citas partijas uzskata, ka tā ir ilūzija un šāds solis apdraudētu visas divpusējās vienošanās, kas noslēgtas ar ES.

Turklāt Šveicē jau ir spēkā klauzula, kas ļauj federālajai valdībai noteikt kvotas strādniekiem no astoņām ES valstīm - Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Ungārijas.

Pastāv arī stingri ierobežojumi, kas liedz Bulgārijas un Rumānijas pilsoņiem strādāt Šveicē. Šie ierobežojumi būs spēkā līdz 2016.gada maijam.

SVP piekrīt, ka valstij nepieciešams ārvalstu darbaspēks, bet uzskata, ka pašiem šveiciešiem jālemj, "kurš un cik ilgi" drīkst iebraukt un uzturēties viņu valstī.

SVP likumdošanas iniciatīva ir pirmā no vairākām, kas attiecas uz imigrāciju. Tostarp notiks referendums arī par priekšlikumu ierobežot ārvalstnieku skaitu, balstoties uz valsts vides spējām uzņemt vairāk cilvēku.

9.februārī šveiciešiem būs jābalso arī par finansējuma piešķiršanu dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanai un par priekšlikumu izslēgt abortu no universālās medicīniskās apdrošināšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits