Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Talibi aicina Obamu atzīt sakāvi Afganistānas karā

Afganistānas talibi trešdien aicinājuši ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētāju un līdzšinējo Baltā nama saimnieku Baraku Obamu atzīt ASV sakāvi Afganistānas karā un izvest savus karavīrus.

"Obamam ap šo laiku jāzina, ka viņi ir zaudējušu karu Afganistānā. Tāpēc bez tālākas melošanas un vilcināšanās viņiem būtu jāpamet mūsu svētā zeme un tā vietā jākoncentrējas pašiem uz savu valsti," paziņojis talibu preses pārstāvis Zabiulla Mudžahids.

"Amerikas administrācijai būtu jāpārtrauc pasaulē uzvesties kā policijai un jākoncentrējas uz savas tautas problēmu risināšanu," paziņojis Mudžahids, piebilstot, ka Vašingtonai nevajadzētu likt pasaulei ienīst amerikāņus vēl vairāk. Mudžahids arī apsūdzēja amerikāņu kara noziegumos.

Talibi pārvaldīja lielāko daļu Afganistānas no 1996. līdz 2001.gadam, kad ASV vadītā iebrukumu rezultātā tika gāzti no varas. Kopš tā laika viņi neatlaidīgi cīnās pret Rietumu atbalstīto prezidenta Hamida Karzai valdību un ārvalstu spēkiem. NATO spēki plāno pamest Afganistānu līdz 2014.gada beigām, nodot kontroli pār drošību valstī afgāņu spēku rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits