Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vēl viens Putina kritizētājs guldīts kapā

Tūkstošiem cilvēku Maskavā otrdien atvadījās no pagājušajā nedēļā noslepkavotā Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova. Rinda uz Saharova centru, kur notika atvadīšanās ceremonija, vairākas stundas stiepās vismaz 700 metru garumā. Krievijas augstākās amatpersonas - prezidents un valdības vadītājs - ignorēja pasākumu, nosūtot uz to otršķirīgus ierēdņus. Vairākiem Eiropas Savienības valstu politiķiem ieceļošana Krievijā tika liegta.

Atklājot piemiņas pasākumu, Krievijas liberāldemokrātiskās partijas RPR-PARNAS līderis, Ņemcova politiskais līdzgaitnieks, bijušais Krievijas premjerministrs Mihails Kasjanovs paziņoja, ka "nelietīgā slepkavība noteikti bija iecerēta kā atriebība par to, ko Ņemcovs darīja. Viņš ilgus dzīves gadus veltīja cīņai pret patvaļu un korupciju". Viņš arī izteica cerību, ka slepkavas tiks atrasti, "ja ne šīs, tad nākamās varas laikā".

RPR-PARNAS līdzpriekšsēdētājs Vladimirs Rižkovs atzīmēja, ka opozīcija nespēs aizstāt Ņemcovu, vēsta TASS. "Briesmīgā politiskā valsts mēroga slepkavība rada milzumlielu sāpi, šoku, bailes. Opozīcijas kustība nespēs aizstāt Borisu, viņš bija absolūtais līderis, viņu aizstāt nav iespējams."

Savukārt Alfa-banka direktoru padomes priekšsēdētājs Pjotrs Avens intervijā televīzijas kanālam Doždj teica, ka par ieroča mēlīti Ņemcova slepkavībā kalpoja naida atmosfēra, kas izveidojusies sabiedrībā.

Atvadīties bija ieradusies arī bijušā prezidenta Borisa Jeļcina atraitne Naina Jeļcina un meita Tatjana Jumašova.

Viena no opozīcijas aktīvistēm, televīzijas žurnāliste Ksenija Sobčaka savā tviterkontā pavēstīja, ka brīdī, kad viņa pie Saharova centra runājusi ar radio Eho Moskvi galveno redaktoru Alekseju Venediktovu par Ņemcovu, pie viņas pienācis kāds vīrietis un teicis: "Ņemiet vērā - jūs būsiet nākamā, Ksenija."

Pēc atvadu ceremonijas Ņemcovs tika guldīts Trojekurovas kapsētā, kur atdusas arī 2006. gadā noslepkavotā Kremļa kritiķe žurnāliste Anna Poļitkovska.

Vairāk žurnālista Jura Tihonova rakstu Vēl viens Putina kritizētājs guldīts kapā lasiet trešdienas, 4.marta, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits