Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ziemeļkoreja brīdina Trampu, ka viņam būs jārēķinās ar kodolvalsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņojusi, ka jaunajai ASV administrācijai ar republikāni Donaldu Trampu prezidenta amatā nāksies rēķināties ar kodolvalsti, piebilstot, ka Vašingtonas centieni mazināt kodolieroču izplatību pasaulē ir "novecojusi ilūzija".

"Ja Obamas administrācija ir kaut ko izdarījusi (..), tad tā ir pakļāvusi ASV drošību briesmām," ziņoja Ziemeļkorejas valdošās partijas laikraksts _Rodong Sinmun_, piebilstot, ka jaunajai administrācijai būs jāsaskaras ar kodolvalsti.

ASV vienmēr apgalvojušas, ka neakceptēs Ziemeļkoreju kā kodolvalsti, un prezidents Baraks Obama kā priekšnosacījumu sarunām ar Phenjanu izvirzījis prasību pēc saistībām kodolieroču ierobežošanā.

Tomēr pagājušajā mēnesī ASV Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klepers atzina, ka mēģinājumi panākt Ziemeļkorejas atteikšanos no kodolieročiem ir zaudēts mērķis.

Komentējot Klepera izteikumus, _Rodong Sinmun_ paziņoja, ka panākta vispārēja vienprātība atzīt Ziemeļkoreju par kodolvalsti.

Lai gan Tramps nav izklāstījis savu politiku Ziemeļkorejas jautājumā, viņš licis noprast, ka būtu gatavs sarunām ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, lai atrunātu viņu no ambīcijām kodolieroču iegūšanā.

"Ja viņš te ierastos, es viņu uzņemtu," saviem atbalstītājiem jūnijā Atlantā paziņoja Tramps.

Ziemeļkorejas spējas kodolieroču jomā nav iespējams noskaidrot, taču septembrī tā veica piekto un līdz šim visjaudīgāko kodolizmēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits