Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ziemeļkorejā grasās represēt 1200 ierēdņus un viņu radiniekus

Pēc Ziemeļkorejas jaunā parlamenta sesijas, kuru paredzēts atklāt trešdien, tiks sodīti ar nāvi un nosūtīti uz koncentrācijas nometnēm 1200 ierēdņi un viņu ģimenes locekļi, vēsta Japānas laikraksts "Sankei Shimbun".

200 ierēdņi un 1000 viņu ģimenes locekļu tika arestēti aizdomās par piedalīšanos sazvērestībā, par kuru ar nāvi tika sodīts Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna tēvocis bijušais reģentu padomes vadītājs un pelēkais kardināls Čans Sonthēks.

Domājams, ka puse arestēto tiks sodīta ar nāvi, pārējie - nosūtīti uz ieslodzījuma vietām.

"To vidū, kuriem ir piespriests nāvessods, ir 200 Darba partijas, valdības un armijas amatpersonas, kas saņēmušas pavēles tieši no Čana Sonthēka. Nāvessoda izpilde notiks Kana Kona vārdā nosauktās Kara akadēmijas šautuvē augstāko partijas, valdības un armijas līderu klātbūtnē," vēsta Dienvidkorejas laikraksts "Chosun Ilbo", atsaucoties uz savu avotu.

Gatavojoties masu represijām, Ziemeļkorejā jau sākuši paplašināt koncentrācijas nometnes. Konkrēti, nometnes Hvasona-16 un Čhondžina-25, kas atrodas Hamgjonpukto provincē, kā arī nometni Pukčana-18 Phjonannamdo provincē. Tās ir stingrā režīma nometnes, no kurām "dzīvi neatgriežas", norāda laikraksts.

Jaunajam Ziemeļkorejas parlamentam ir jāapstiprina kadru pārbīdes, kuras Kims Čenuns īstenojis pēc tēvoča sodīšanas ar nāvi.

Japānas avīze apgalvo, ka amati tiekot tirgoti par valūtu. Piemēram, izdevīga vieta Tautas armijā nopērkama par no 5000 līdz 20 000 dolāru, bet provinces ierēdņa amats - par aptuveni 800 dolāriem.

11 Čana Sonthēka vietnieki jau esot vai nu sodīti ar nāvi, vai ievietoti koncentrācijas nometnēs, vēsta "Chosun Ilbo". Viens no viņiem esot sadedzināts ar ugunsmetēju. Šāds nāvessods viņam izraudzīts, jo viņš esot pārvērtis Sabiedriskās aizsardzības ministrijas nodaļu par savu personīgo apsardzi, paceļot tās statusu līdz Kima Čenuna personīgās apsardzes statusa līmenim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits