Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

14 gadu cietumsods Lukašenko sāncensim

Baltkrievijas Augstākā tiesa piespriedusi 14 gadu cietumsodu un 46 miljonu rubļu naudassodu opozicionāram baņķierim Viktoram Babariko, kurš pirms vairāk nekā gada tika aizturēts, kad devās reģistrēt savu kandidatūru Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, vēsta Deutsche Welle. Spriedums nav pārsūdzams apelācijas kārtībā.

Baltkrievijas prokuratūra apsūdzēja Babariko naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un nodokļu nemaksāšanā. Savukārt pats Babariko prāvu pret viņu uzskata par safabricējumu, kura mērķis bija apturēt viņa iesaistīšanos cīņā pret Aleksandru Lukašenko par Baltkrievijas prezidenta amatu.

Viņš bija starp galvenajiem Lukašenko oponentiem pirms prezidenta vēlēšanām, no kuriem visi tagad atrodas vai nu ieslodzījumā, vai piespiedu trimdā ārzemēs. Kad Babariko darīja zināmu, ka plāno reģistrēt kandidatūru prezidenta vēlēšanām, varasiestādes veica kratīšanu viņa vadītajā Belgazprombank, sākot kriminālizmeklēšanu. Pagājušā gada jūnijā viņš tika aizturēts, kad kopā ar dēlu devās uz Centrālo vēlēšanu komisiju, lai iesniegtu parakstus par atbalstu savai kandidatūrai. Lai gan viņa kandidatūru ar parakstiem bija atbalstījuši vairāk nekā 430 tūkstoši Baltkrievijas pilsoņu, Centrālā vēlēšanu komisija atteicās reģistrēt viņu par kandidātu. Lukašenko pirms vēlēšanām nosauca Babariko par "blēdi, kuram neizdosies centieni tēlot upuri un politieslodzīto".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits