Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Telegram: Durovam nav nekā slēpjama

Francijā aizturētajam platformas "Telegram" dibinātājam Pāvelam Durovam nav nekā slēpjama, pirmdien pavēstīja "Telegram".

Durovs sestdien tika aizturēts Parīzes Le Buržē lidostā, kad ar privāto lidmašīnu bija ieradies no Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku. Durovu aizturējusi gaisa transporta žandarmērija, jo viņš ir Francijā meklēto personu sarakstā.

Izmeklēšanas tiesnesis, kas nodarbojas ar šo lietu, pagarināja 39 gadus vecā Durova aizturēšanu pēc svētdienas vakara. Sākotnējais aizturēšanas termiņš nopratināšanai var ilgt ne vairāk kā 96 stundas.

Kad šis aizturēšanas posms beigsies, tiesnesis var pieņemt lēmumu par Durova atbrīvošanu vai arī izvirzīt apsūdzības un turpmāk viņu turēt apcietinājumā.

Francijas dienests OFMIN, kura uzdevums ir novērst vardarbību pret nepilngadīgajiem, bija izdevis Durova aizturēšanas orderi, veicot sākotnējo izmeklēšanu par iespējamiem noziegumiem, tostarp krāpšanu, narkotiku tirdzniecību, kibermobingu, organizēto noziedzību un terorisma veicināšanu. Durova aizturēšanas orderis ir spēkā tikai Francijā.

Durovs tiek apsūdzēts par to, ka nav veicis pasākumus, lai ierobežotu savas platformas noziedzīgu izmantošanu.

"Telegram" pavēstīja, ka "Durovam nav nekā slēpjama un viņš bieži ceļo pa Eiropu".

"Telegram" ievēro ES tiesību aktus, tostarp Digitālo pakalpojumu aktu, un tā moderācija atbilst nozares standartiem," norādīja "Telegram". "Ir absurdi apgalvot, ka platforma vai tās īpašnieks ir atbildīgs par šīs platformas ļaunprātīgu izmantošanu."

Durovs izveidoja "Telegram" 2013.gadā pēc tam, kad viņa pirmais projekts - Krievijas sociālais tīkls "VKontakte" (VK) - saskārās ar grūtībām, kurās viņš vainoja Kremli. Viņš 2014.gadā pameta Krieviju.

"Telegram" ir kļuvis ārkārtīgi populārs, daļēji pateicoties tam, ka tā ziņojumapmaiņas kanālos ir viegli skatīties un publicēt videoklipus.

Taču kritiķi apsūdz to, ka tajā bieži vien tiek izvietots nelikumīgs saturs, sākot ar ekstrēmiem seksuāliem attēliem, dezinformāciju un arī narkotiku iegādes pakalpojumiem.

Krievijas vēstniecība Parīzē paziņoja, ka tā ir pieprasījusi piekļuvi Durovam, bet nav saņēmusi atbildi no Francijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atļauja ieceļot Lielbritānijā maksās 10 mārciņas

Jau no nākamā gada Eiropas Savienības valstu pilsoņiem, lai iebrauktu Apvienotajā Karalistē, būs jāmaksā 10 sterliņu mārciņu ( 11,84 eiro) par elektronisko ieceļošanas atļauju, vēsta CNN.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits