Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Arī pār Zviedriju nolijis putnu lietus

Mirušo putnu mistērija piemeklējusi ne tikai ASV, bet arī Zviedriju. Naktī uz trešdienu valsts vidienes pilsētiņā Fālšēpingā no debesīm nokrituši tuvu simtam beigtu kovārņu.

«Mēs nezinām, kādēļ tas ir noticis,» policijas pārstāvja Tomasa Algrena teikto citējis Thelocal.se. Veterinārārsti minējuši, ka putnus, iespējams, izbiedējusi uguņošana. Stresa dēļ tie nevarējuši palidot, tādēļ nolaidušies uz ielas, kur tos sabraukusi mašīna.

Arī ASV Ārkanzasas štatā piecu tūkstošu sarkanspārnu strazdu nāvi Vecgada vakarā saista ar pārbīli no uguņošanas, kas izraisījusi dezorientāciju un «akūtas fiziskas traumas».

No ASV pienākušas ziņas, ka aptuveni 500 strazdu nokrituši beigti Luiziānā. The Guardian vēsta, ka nāves iemesls varētu būt līdzīgs abiem pieminētajiem gadījumiem, tomēr sākotnējie laboratoriskie izmeklējumi nespēj izskaidrot putnu bojāejas iemeslus.

Speciālisti norādījuši, ka putnu masveida nāve nav neierasta parādība. Tomēr daudzu prātus satrauc šīs sakritības, mudinot meklēt kādus paranormālus cēloņus šiem notikumiem vai pat runāt par pasaules galu. Kā laikrakstam The Guardian norādījis putnu speciālists Gregs Bačers, šie gadījumi ir katrs par sevi individuāli, tomēr tos, visticamāk, izraisījusi putnu miera traucējuma radītā nespēja orientēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits