Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briti piemin princi Filipu, bēres notiks sestdien

Ar īpašu internetā translētu piemiņas dievkalpojumu Kenterberijas katedrālē Londonā svētdien tika godāts piektdien mūžībā 99 gadu vecumā aizgājušais karalienes Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs princis Filips, vēsta BBC.

Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs, kurš vadīs arī prinča Filipa bēru ceremoniju sestdien, uzsvēra, ka vārdiem nav aprakstāms skumju dziļums, ko karaliskajai ģimenei un visiem citiem radījis šis zaudējums. "Viņa Karaliskā Augstība Edinburgas hercogs ar apbrīnojamu gribu satvēra roku, ko dzīve viņam bija iedalījusi, un nelokāmi sekoja tās aicinājumam," teica arhibīskaps, tā raksturojot prinča Filipa ilgstoši veiktos pienākumus pret karalieni un valsti.

Valstī izsludinātas sēras, kas ilgs līdz pat bērēm 17. aprīlī, kas notiks Vindzoras pils Svētā Džordža (Jura) kapelā. Bēru dievkalpojuma sākumu pulksten 15.00 iezīmēs nacionālais klusuma brīdis.

Atbilstoši Covid-19 ierobežošanas noteikumiem bērēs piedalīsies tikai 30 cilvēku – prinča Filipa bērni, mazbērni un citi ļoti tuvi ģimenes locekļi. Tās neapmeklēs arī Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, lai to varētu darīt vairāk aizgājēja ģimenes locekļu.

Cilvēki nedēļas nogalē lika ziedus pie Vindzoras pils, lai gan valdība un karaliskā ģimene lūgusi to nedarīt. Ekspremjers Džons Meidžers svētdien BBC aicināja dot karalienei iespēju pasērot par cilvēku, ar kuru viņa laulībā pavadījusi 73 gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits