Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Budapešta: Ungārija var iztikt bez SVF aizdevuma

Ungārijas galvenais pārstāvis sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem Mihalijs Varga pirmdien izteicās, ka "dzīve turpināsies" arī tad, ja Budapešta nespēs panākt vienošanos ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF).

Intervijā Ungārijas Radio Varga norādīja, ka vienošanās ar SVF padarītu valsts finansēšanu lētāku un krietni drošāku, taču piebilda: "Ungārijai nav vajadzīga SVF nauda." "Acīmredzami dzīve turpināsies, ja netiks panākta vienošanās ar aizdevējiem, taču būtu labāk, ja tāda tiktu noslēgta, tāpēc valdība strādā, lai nodotu šo vēstījumu SVF," sacīja Varga. Taču viņš negaida, ka progress šajā jautājumā tiks panākts pirms 7.novembra, kad kreditori publiskos Ungārijas valdības jaunāko ekonomikas pasākumu novērtējumu.

Oktobra sākumā Ungārijas ekonomikas ministrs paziņoja par taupības pasākumiem vairāk nekā 2,5 miljardu eiro (1,7 miljardu latu) apmērā.

Kā ziņots, Ungārija starptautisko aizdevēju palīdzību lūdza pērn novembrī pēc tam, kad valsts valūtas vērtība attiecībā pret eiro sasniedza rekordzemu līmeni, taču decembrī šīs pārrunas nonāca strupceļā saistībā ar pērn Ungārijā pieņemtajiem pretrunīgi vērtētajiem likumiem, jo īpaši attiecībā uz centrālo banku, kas, pēc kritiķu domām, apdraudēja šīs institūcijas neatkarību. Aprīļa nogalē Eiropas Savienība (ES) un SVF paziņoja, ka ir gatavi atsākt sarunas ar Ungāriju, šādi reaģējot uz Budapeštas solījumu grozīt likumu par valsts centrālo banku. Ungārija no ES un SVF vēlas iegūt kredītlīniju 15 miljardu eiro (10,5 miljardu latu) apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits