Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bulgārija nosūta karavīrus uz robežu ar Turciju

Lai nostiprinātu robežu pret nelegālajiem imigrantiem, Bulgārija, sākot ar ceturtdienu, nosūtīs līdz 1000 karavīru uz robežu ar Turciju, atklāja kāda Iekšlietu ministrijas amatpersona.

Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs ceturtdienas rītā apstiprināja plānu par apvienotām armijas un policijas patruļām uz robežas.

Karavīrus plānots izvietot uz robežas nākamās nedēļas laikā.

Aizvadītajā naktī aptuveni 660 nelegālie imigranti mēģināja no Turcijas iekļūt Bulgārijā.

Bulgārijas patruļas viņus pamanīja un informēja par to Turcijas pusi, kas piespieda bēgļus griezties atpakaļ, atklāja amatpersona.

Bulgārija jau ir nosūtījusi vairāk nekā 1000 policistus uz 260 kilometrus garo robežu ar Turciju un 30 kilometru garā posmā uzstādījusi dzeloņstiepļu žogu, kas tiek pagarināts.

Aizsardzības ministrs radio BNR paziņoja, ka pirmie 50 karavīri jau devušies ceļā un vēl 160 izbrauks ceturtdienas vakarā.

"Mēs spējam izvietot līdz 1000 cilvēkiem jebkurā brīdī," viņš piebilda, norādot, ka nav iespējams prognozēt, kurā virzienā bēgļu vilnis pārvietosies.

"Mēs iepriekš nezinām, kur šīs cilvēku masas uzkrāsies. Ja viena valsts nolemj aizslēgt robežu, viņi dodas uz citu robežu. Tāpēc mēs esam gatavi," sacīja ministrs.

Edirnē, pie Turcijas robežas ar Grieķiju, jau trešo dienu iestrēguši simtiem nelegālo imigrantu, kuriem varasiestādes aizliegušas doties uz robežpunktiem ar Bulgāriju un Grieķiju.

Bulgārija, kas neietilpst Šengenas zonā, šogad reģistrējusi 7400 patvēruma meklētājus.

Nelegālie imigranti un bēgļi savā ceļā uz Eiropu centušies apiet Bulgāriju, lai nebūtu jāpavada vairāki mēneši noplukušās bēgļu nometnēs, kamēr viņi tiek reģistrēti.

Bulgārijas iekšlietu ministre ceturtdien apliecināja, ka Bulgārija ir apņēmusies turpināt reģistrēt patvēruma meklētājus un neļaut viņiem turpināt ceļu nereģistrētiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits