Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Eiropa piešķirs Ukrainai 1,8 miljardus eiro

Ceturtdien Eiropas Komisija (EK) nolēma, ka piešķirs Ukrainai 1,8 miljardus eiro, preses konferencē Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) sacīja EK priekšsēdētājs Žans Klods Junkers.

Junkers pauda gandarījumu par EK lēmumu, jo tas pierāda, ka "Eiropas solidaritāte ar Ukrainu nav tikai tukši vārdi". 

"Man ir arī liels prieks, ka Latvijas valdība atbalstīja šo komisijas lēmumu," konferencē par Latvijas prezidentūras prioritātēm sacīja EK priekšsēdētājs, piebilstot, ka Eiropas Savienībai (ES) ir cerība, ka tieši Latvija palīdzēs atrisināt saspīlētās attiecības ar Krieviju, "lai mēs varētu tikt uz priekšu ātrāk kā līdz šim".

Arī ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni, uzskata, ka tieši Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) vizīte Kijevā un pēc tam Maskavā varētu palīdzēt "Eiropai saprast, kā rīkoties". 

Mogerinī un Rinkēvičs arī norādīja, ka no Krievijas puses ir zināmi politiski signāli, kas liecina, ka, iespējams, Putins ir gatavs iesaistīties nopietnās sarunās, lai atrisinātu krīzi Austrumukrainā.

Tomēr ES augstā pārstāve ārlietās sacīja, ka pagaidām ir pāragri spriest par to, kas varētu notikt tuvākajos mēnešos, tāpat arī nav zināms vai notiks Astanas konferencē, kurā paredzēts piedalīties Krievijas, Ukrainas, Vācijas un Francijas prezidentiem, tomēr notiek arī sarunas par šādu iespēju.

Šobrīd galvenā prioritāte ir panākt, lai tiktu ievēroti Minskas līgumā atrunātie punkti. 

Tāpat Mogerinī pauda pārliecību, ka jautājumā par sankcijām Krievijai "ES vienotība tiks saglabāta" un ka sankcijas, varētu tikt daļēji atceltas, ja "situācija uzlabosies", bet tās var arī pastiprināt, ja "situācija kļūtu negatīvāka".

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas sākumā Francijas prezidents Fransuā Olands sacījis, ka vēlas, lai Rietumu sankcijas pret Krieviju tiktu atceltas, ja tuvākajā mēnesī būtu vērojams progress.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits