Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiropas Parlaments aicina noteikt ES sankcijas pret Turciju

Eiropas Parlaments (EP) aicina noteikt Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Turciju, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Ceturdien, 24.oktobrī, parlaments ar rezolūciju asi nosodīja Turcijas vienpusējo militāro darbību Sīrijā un mudina nekavējoties izvest armiju no Sīrijas.

EP deputāti uzsver, ka Turcijas militārā iejaukšanās Sīrijas ziemeļaustrumos ir smags starptautisko tiesību pārkāpums, kas apdraud visa reģiona stabilitāti un drošību.

Kā ziņots, Turcijas iebrukums kļuva iespējams pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps 6.oktobrī paziņoja, ka Sīrijā no robežas ar Turciju tiek atvilkti ASV karavīri, kas cita starpā bija arī garants tam, ka Turcija neuzbrūk Sīrijas kurdiem.

Saskaņā ar ANO informācijas avotiem, kopš Turcijas militārā iebrukuma pārvietoti vismaz 300 000 iedzīvotāji, tostarp 70 000 bērnu. EP deputāti aicina Sīrijas ziemeļos izveidot ANO pārvaldītu drošības zonu.

Tāpat parlaments noraida Turcijas plānus izveidot Sīrijas ziemeļaustrumu pierobežā tā dēvēto drošo zonu un pauž bažas par to, ka ASV un Turcijas 17.oktobra vienošanos par pagaidu pamieru leģitimizē Turcijas okupāciju Sīrijas ziemeļaustrumos.

Parlaments pauž solidaritāti ar kurdu tautu un visiem pārējiem reģiona iedzīvotājiem, uzsverot kurdu militāro spēku un jo īpaši sieviešu nozīmīgo ieguldījumu cīņā pret Daesh, kā arī pauž nopietnas bažas par ziņojumiem, ka Turcijas ofensīvas dēļ simtiem džihādistu grupējuma Islāma valsts ieslodzīto bēg no nometnēm Sīrijas ziemeļos, palielinot ISIS teroristu grupu atdzimšanas risku.

Deputāti uzskata par nepieņemamu, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajjps Erdoans "izmanto" bēgļus, lai šantažētu ES.

Parlaments aicina Padomi ieviest virkni sankciju un vīzu aizliegumus Turcijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par cilvēktiesību pārkāpumiem pašreizējās militārās iejaukšanās laikā, kā arī aicina apsvērt iespēju pieņemt ekonomiskus pasākumus pret Turciju, kā arī apsvērt iespēju atcelt ievadmuitas atvieglojumus Turcijas lauksaimniecības produktiem un kā galējo līdzekli - apturēt ES un Turcijas muitas savienības darbību.

 

Top komentāri

Herminite
H
Vai kads Latvija zina, kurs ir tas, kurs Latvija sanme 19 000€/ menesi lielu pensiju un kurs/kura ir ta, kurs sanem 9 000€/menesi lielu pensiju??? Ir zinams, ka bijusais prezis Berzins un Latvijas superzaglis Lembergs sanem 6 000€/menesi lielas pensijas, bet publiski netiek izpasts, kurs sanem 19 000€ un 9 0000€/menesi lielas pensijas, kas, patiesiba butu jazina visiem Latvijas iedzivotajiem, jo sis lielas penstijas tiek maksatas no visu veida nodokliem.
Pareizaisjautājums
P
Kāda bija ES reakcija, kad Sīrijā darbojās ASV?
Laimiņa vunderkindi
L
Sāk izskatīties, ka EP ir lētu populistu teātris...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits