Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eiropas Savienība sagaida, ka Turcija ievēros saistības attiecībā uz migrantu plūsmu

Eiropas Savienība (ES) cer, ka Turcija pildīs savu daļu no vienošanās par migrācijas plūsmas ierobežošanu no Sīrijas pēc bīstamās militārās eskalācijas šajā valstī, piektdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) preses pārstāvis.

ES preses pārstāvis Pēters Stano sacīja, ka Turcijas amatpersonas nav oficiāli paziņojušas Briselei, ka vienošanās būtu mainīta, lai gan mediji ziņojuši, ka Turcijas varasiestādes ir "atvērušas robežu vārtus", ļaujot sīriešu bēgļiem doties uz Eiropu.

Stano pavēstīja, ka ES veic situācijas novērtējumu, lai apstiprinātu, kas notiek migrantu kustībā, bet "mēs sagaidām, ka Turcija pildīs savu vienošanās daļu".

Kā piektdien vēsta Turcijas telekanāls Haberturk, tūkstošiem bēgļu un nelegālo imigrantu no Sīrijas, Pakistānas, Irānas un Irākas virzās Turcijas un Eiropas Savienības robežas virzienā.

Parādoties paziņojumiem, ka Turcijas robežsargi vairs neliks šķēršļus robežas šķērsošanai, dažādu valstu bēgļi un nelegālie imigranti, kas atrodas Turcijas teritorijā, sākuši pulcēties lielās grupās un dodas robežas virzienā, vēsta telekanāls.

Imigranti dodas uz pierobežas reģioniem ar Eiropu, parādoties ziņām, ka Turcijas varasiestādes nolēmušas "atvērt robežas vārtus" bēgļiem uz Eiropu, piektdien vēsta vietējie mediji.

Cilvēku kustība sākusies pēc 33 Turcijas armijas karavīru bojāejas ceturtdien gaisa triecienā Idlibas provincē Sīrijas ziemeļrietumos, par kuru tiek vainoti Sīrijas bruņotie spēki.

Pēc uzlidojuma Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sarīkoja ārkārtas sanāksmi par situāciju un pēc sanāksmes tika nolemts "atvērt robežas vārtus", vēsta laikraksts Sabah.

Teju 300 imigranti ieradušies Edirnes provincē pie robežas ar Grieķiju, lai nokļūtu Eiropā, vēsta aģentūra DHA. Grupā ietilpst sīrieši, irāņi, marokāņi un pakistānieši.

Vēl viena imigrantu grupa ieradusies Aivačikas pilsētā Čanakales provincē Turcijas rietumos un vēlas ar laivām nokļūt Grieķijai piederošajā Lesbas salā, kad izdzirdējusi par "atvērto durvju politiku", ziņo DHA.

Augsta ranga Turcijas amatpersona piektdien aģentūrai AFP apliecināja, ka Turcija vairs neturēs slēgtu savu robežu cilvēkiem, kas vēlas doties uz Eiropu.

Sīrijas režīma un Krievijas izvērstās ofensīvas dēļ Sīrijas ziemeļrietumos savas mājas pametuši simtiem tūkstoši cilvēku, dodoties Turcijas virzienā.

Turcijā jau atrodas aptuveni 3,6 miljoni sīriešu bēgļu un Ankara brīdinājusi, ka ar jaunu bēgļu vilni tās nespēs tikt galā.

Erdogans jau pagājušā gada nogalē draudēja atvērt bēgļiem vārtus uz Eiropu, pieprasot lielāku starptautisko atbalstu Turcijai.

Top komentāri

VVZ
V
Eiropas savienība rīkojas kā gļēvs puišelis, kurš maksā huligāniem, lai tie viņu nesistu, jo paši robežas sargāt nejēdz- visas ES robežsardzes struktūras to vien dara kā ieved nelegālos migrantus. Ir jāņem piemērs no Austrālijas- ja kāds nelegālais peldlīdzeklis ierodas viņu teritoriālajos ūdeņos, tas tiek padzīts ar militāru spēku. Un viss- bez lieka bazāra, prikoliem un čakarēšanās! P.S. Ložmetējs ir izgudrots stipri sen, ja kas!
Tad
T
ES - nacionālo valstu iznīcināt;āja?
Uz
U
poda tos ES liberastus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits