Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Galēji labējie un populisti negūst gaidītos panākumus

EP vairākumam vajadzēs plašu koalīciju

Pirmsvēlēšanu prognozes piepildījušās tikai daļēji – jaunais Eiropas Parlamenta (EP) sasaukums būs sadrumstalotāks, tomēr galēji labējie un eiroskeptiķi nav ieguvuši tik daudz deputātu vietu, kā tika gaidīts. Ir paredzamas sarežģītas sarunas par valdošās koalīcijas izveidi, no kā būs atkarīgs arī tas, kurš turpmākos piecus gadus vadīs Eiropas Savienības (ES) izpildvaras institūciju – Eiropas Komisiju (EK). Atsevišķās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs valdošās partijas ir nostartējušas vāji, un, piemēram, Grieķijā sekas tam būs parlamenta ārkārtas vēlēšanas.

Top komentāri

pirmie pumpuri
p
Nākotnē būs vēl grūtāk. Agrāk 80%-90% vēlētāju imigrantu priekšpilsētās balsoja par kreisajiem (vai bieži vien nebalsoja vispār), tad tagad viss sāk mainīties. Francijā pirms šīm vēlēšanām jau ir izveidots musulmaņu saraksts. Ja valsts vai Eiropas mērogā tas vēl nav populārs, tomēr vienā pilsētā tas jau ir ieguvis 16,74%. Drīz Eiropā parādīsies savi "Par musulmaņu tiesībām vienotā Eiropā" "Musulmaņu saskaņas" un "Eiropas musulmaņu savienības" saraksti.
suverēnisms Eiropā
s
Franču laikraksts "Le Monde" ir saskaitījis Eiropas suverēnistus. Francijā un Eiropā kopumā sāka zust dalījums labējos un kreisajos, tā vietā rodas dalījums suverēnistos un progresistos. Dažreiz suverēnistus sauc par populistiem, kas nav pareizi, jo populisti var arī nebūt suverēnisti. Progresistus dažreiz sauc par globālistiem. Ja suverēnisti grib vairāk pilnvaru atstāt nacionālajām valstīm (saglabāt suverenitāti), tad progresisti grib vairāk pilnvaru nodot Eirokomisijai un Eiroparlamentam, mazinot nacionālo valstu suverenitāti. Lūk, visvairāk suverēnistu (atbilstoši Eiroparlamenta vēlēšanu rezultātiem) ir Ungārijā - 59%, Itālijā 58%, Polijā 54%, Francijā 36%, Anglijā 35%, Beļģijā 31%, Zviedrijā 22%, Dānijā 20%, Slovākijā 19%, Horvātijā un Nīderlandē 18%, Austrijā 17%, Portugālē, Latvijā un Čehijā 16%, Grieķijā un Bulgārijā 15%, Somijā 14%, Īrijā un Igaunijā 13%, Vācijā 11%, Luksemburgā 10%, Kiprā 8%, Spānijā 6%, Slovēnijā 4%, Lietuvā 3%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits