Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Francija deportēs islāmistus – Krievijas pilsoņus

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns paziņojis, ka valsts vēloties deportēt 39 Krievijas pilsoņus, ko uzskata par Francijas drošību apdraudošiem radikālā islāma piekritējiem, vēsta Svobboda.org. Intervijā radio RMC ministrs gan nav identificējis tos, kurus Francija vēlas deportēt, ne arī norādījis viņu tautību vai vecumu.

Ž. Darmanēns vien pastāstījis, ka franču puse esot kontaktējusies ar Krievijas varasiestādēm, kurām nodots deportēt paredzēto saraksts. Viņš arī uzsvēris, ka nav iespējams deportēt Krievijas pilsoņus, ja Krievijas puse atteiksies viņus pieņemt. Pašlaik deportējamo sarakstā iekļautās personas tiekot "visstingrāk kontrolētas". Iepriekš Ž. Darmanēns jau bija paziņojis, ka sarakstā S, kurā uzskaitītas personas, kas rada draudus Francijas drošībai, iekļauti 60 Krievijas pilsoņi.

Svoboda.org atgādina, ka 13. oktobrī 20 gadu vecais Ingušijā, Krievijā, dzimušais Mohameds Moguškovs, bruņojies ar nazi, iebruka skolā Francijas pilsētā Arasā, kurā pats kādreiz mācījās. Uzbrukumā dzīvību zaudēja skolotājs, trīs cilvēki guva smagus ievainojumus. Jau pirms uzbrukuma M. Moguškovs atradās S sarakstā.

22. oktobrī Francijā aizturēja četrus 15–16 gadus vecus pusaudžus, trīs no viņiem ir dzimuši Čečenijā un Ingušijā. Trijiem no aizturētajiem izvirzītas apsūdzības uzbrukuma Izraēlas un Beļģijas vēstniecībām plānošanā. Viņi plānoja pēc uzbrukuma bēgt uz Ziemeļkaukāzu Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits