Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Igaunija neļaus Nord Stream veikt pētījumu tās ekonomiskās zonas ūdeņos

Igaunijas valdība ceturtdien nolēmusi neapmierināt Baltijas jūras gāzes cauruļvada projekta īstenotāja Nord Stream lūgumu ļaut veikt pētījumu Igaunijas ekonomiskās zonas ūdeņos, vēsta portāls Postimees Online.

Valdība nolēmusi atbalstīt Ārlietu ministrijas ierosinājumu neizsniegt pētījuma atļauju, balstoties uz ekonomiskās zonas likumu. Tas nosaka, ka lūgumu ļaut veikt pētījumu var noraidīt, ja pētījuma mērķis ir iegūt informāciju par Igaunijas dabas resursu apjomu un iespējām tos izmantot vai ja pētījuma plānā paredzēti urbšanas darbi kontinentālajā šelfā, izmantojot sprāgstvielas, metot jūrā kaitīgas vielas, vai ja tas jebkādā citā veidā apdraud dabas resursus.

Jāatgādina, ka Nord Stream 22.augustā iesniedza lūgumu atļaut veikt pētījumu Igaunijas ekonomiskajā zonā. Igaunijas valdībai uz šo lūgumu bija jāatbild līdz 2012.gada 22.decembrim. Līdzīgu Nord Stream lūgumu saņēmusi arī Latvija.

Top komentāri

cieni savu zemi
c
cerams arī Latvija neļaus Nord Stream veikt pētījumu tās ekonomiskās zonas ūdeņos :) jo tas nav latvijas interesēs un čakarē ekoloģiju Jo Gazprom tatvijai gazi tirgo dargāk kā Vācijai. Un tagd i 2x lētāka slānekļa gāze tā ka Gazprom var iet iezkrieties kopā r pērkamo vācu ex kanceleru
Andris
A
Tada JEFINU valdiba kada ir museja ,saubos .Mes jau pat nemakam savu VALODU nosargat sava DZIMTENE.......,visvisadas UZTURESANAS atlaujas untt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits