Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kanāda gatava Krievijas propagandai līdz ar misiju Latvijā

Kanādas karavīru vienības Latvijā sāks ierasties no jūnija, lai vadītu daudznacionālo NATO bataljonu, un rēķinās ar Krievijas propagandu un kiberuzbrukumu mēģinājumiem, Kanādas ģenerāli Džonatanu Vānsu citē CBC News.

Medijs uzsvēris, ka dezinformācija un propaganda bijuši vieni no iemesliem, kāpēc Krievijai bija izdevies pārņemt varu Krimā un izvērst konfliktu Donbasā. Krievija to noliegusi.

Ģenerālis Vānss norādījis, ka pilnībā rēķinās ar Krievijas melīgiem centieniem vēstīt, ka "Latvija mūs pie sevis nevēlas". Kanādieši rēķinās gan ar Krievijas propagandu, gan iespējamiem kiberuzbrukumiem. Venss ir pārliecināts, ka Latvijā kanādiešus sagaidīs kā draugus, turklāt misija sagādās pienesumu Latvijas ekonomikā.

Plānots, ka Latvijā ieradīsies ap 450 Kanādas karavīru, kuri būs 1200 līdz 1500 karavīru plašās misijas vadībā. 

Tās vadīto kontingentu ar karavīriem un aprīkojumu solījušas papildināt Albānija, Itālija, Polija un Slovēnija. 

Baltijas valstīs un Polijā, pavasarī un vasarā sāks strādāt daudznacionālie NATO spēki ar mērķi atturēt Krieviju no agresijas. Igaunijā vadošo lomu uzņemsies Lielbritānija, Latvijā - Kanāda, Lietuvā - Vācija, bet Polijā - ASV.

ASV, Lielbritānijas un Vācijas spēki jau sākuši doties uz Baltiju un Poliju, bet Kanādas karavīri ieradīsies kā pēdējie. Venss to pamatojis ar loģistikas problēmām un ģeogrāfisko attālumu.

Top komentāri

Ventspils muļļ
V
lembe vienīgais solidarizējas ar krieviem, viņam ostā postaža bez krievu tranzīta, nekas , drīz jāsēd jainajā Liepājas čohā (ātrāk nedrīkst bāzt , sūdzēsies mazais nelietis)
Cilveks
C
Mīļie tautieši,NU ko nu jūs ta lecaties .Paskaties gan pa labi,gan kreisi, cik daudzLatvijā jauktas ģimenes,un ka nu ne,taču tie ir mūsu tautieši. Nevarat tā KĀ kādreiz Azerbaidžāna ,izjuka jauktas ģimenes jo azerbaidzani dlepkaboja armenus,un paglābās tikai tie kuri aizbēga.uz citu republiku Padomājiet par to ka jūsu bērni patreiz dzīvo Anglijā,peln naudu jums un var tzcu angli sadusmotues un izdzīt mūsu tautiešus no Britanijas. Labāk dzīvojat mierīgi
no Popes
n
Kāda tur propoganda. Es personīgi nevēlos lai Latvijā ir ASV un Kanādas armija, ja mums vajag importēt kādas valsts armiju, labāk lai tā ir Krievijas armija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits