Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krievija nosoda Franciju, Spāniju un Portugāli par Bolīvijas prezidenta lidmašīnas neielaišanu savā gaisa telpā

Krievija ceturtdien izteica nosodījumu Francijai, Spānijai un Portugālei par Bolīvijas prezidenta Evo Moralesa lidmašīnas neielaišanu savā gaisa telpā.

"Francijas, Spānijas un Portugāles varasiestāžu rīcība nevar tikt uzskatīta par draudzīgu soli pret Bolīviju un Krieviju," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā. "Liegums izmantot gaisa telpu pārlidojumam varēja radīt lidmašīnā esošo pasažieru, tostarp suverēnas valsts vadītāja, drošības apdraudējumu."

Jāatgādina, ka pastāvot aizdomām - lidaparātā varētu atrasties bēguļojošais bijušais ASV izlūkdienestu darbinieks Edvards Snoudens, Bolīvijas prezidenta lidmašīna otrdien bija spiesta veikt piespiedu nosēšanos Vīnē.

Kā paziņoja Bolīvijas ārlietu ministrs Dāvids Čokvejuanka, Francija, Spānija un Portugāle neļāva no Maskavas lidojošajai prezidenta lidmašīnai izmantot savu gaisa telpu, liekot mainīt lidaparātu maršrutu. Austrijas amatpersonas ziņoja, ka lidostas varasiestādes ar Moralesa atļauju pārmeklējušas prezidenta lidmašīnu, bet Bolīvijas valdība to noliedz.

Drošības analītiķi skaidro, ka Moraless nevarētu uzņemt Snoudenu savā lidmašīnā, pat ja to vēlētos, jo bēguļojošais slepenās informācijas publiskotājs atrodas Šeremetjevas lidostas tranzītzonā, un viņam liegta piekļuve tai lidostas daļai, kas ir aiz pasu kontroles. Savukārt Moralesa lidmašīna no Maskavas izlidoja no pavisam citas lidostas - Vnukovas lidostas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits