Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas dronu trieciena dēļ pārtraukta elektrotransporta satiksme Odesā

Naktī uz pirmdienu Krievija vērsusi masīvu dronu triecienu pa civilajiem energoobjektiem Odesas un Mikolajivas apgabalā Ukrainā, nodarot postījumus, kuru dēļ nācās apturēt trolejbusu un tramvaju satiksmi Odesā, vēsta Ukrainska Pravda. Ievainojumus guvuši 11 cilvēki.

Ukrainas valsts energouzņēmums ziņoja, ka krievu trieciens bijis vērsts pret divām elektrības apakšstacijām valsts dienvidu reģionā. Tāpēc vietām elektrības piegāde atslēgusies postījumu dēļ, vietām nācies to ierobežot, lai pasargātu iekārtas no pārslodzes.

Odesā elektroapgādes pārtraukšanas dēļ pilsētas administrācija ziņoja vecākiem, ka bērnudārzos strādās tikai dežūrgrupas, taču bērnus paēdināt nevarēs, tāpēc tas jādara mājās.

Divas krievu iebrucēju raidītās ballistiskās raķetes Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēkiem izdevies notriekt virs Kijivas. Kijivas mērs Vitālijs Kličko paziņojis, ka ievainojumus guvuši septiņi cilvēki. Notriekto raķešu atlūzas nokritušas uz vairākām daudzstāvu ēkām.

Ukrainas Kultūras ministrija informēja, ka raķešu atlūzas krītot sagrāvušas daļu Kijivas Valsts dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina akadēmijas centrālā korpusa. Daļēji vai pilnībā sagrauta sporta zāle, Kongresu zāle un izstāžu centrs. Būtiski postījumi nodarīti katedru un auditoriju telpām.

Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde pirmdien informēja, cik sekmīgs bijis 23. martā notikušais Ukrainas uzbrukums pa Krievijas kara flotes kuģiem, kas izvietoti Sevastopolē. Ukraiņi 23. marta vakarā raidījuši spārnotās raķetes pa Krievijas Melnās jūras flotes galveno sakaru centru Sevastopolē, kā arī pa 13. kuģu remonta rūpnīcas piestātnēm, kur bijuši izvietoti vairāki karakuģi. Kritiski bojājumi uzbrukuma laikā radīti krievu lielajam desantkuģim Jamal. Tā augšējā klājā izsists caurums, kura dēļ kuģis sasvēries. To no nogrimšanas glābjot vien ūdens nepārtraukta atsūknēšana.

Postījumi nodarīti arī desantkuģim Azov.

Ukrainas Jūras spēku runasvīrs Dmitro Pletenčuks pavēstījis, ka no 13 kuģiem, ko krievi sagatavojuši Ukrainas dienvidu piekrastes ieņemšanai, ierindā esot palikuši tikai trīs, vēsta UNIAN. Vēl tiekot pārbaudīta informācija, ka uzbrukuma laikā postījumi varētu būt nodarīti arī Krievijas izūkošanas kuģim Ivan Hurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits