Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Labējie AfD piedraud ar Dexit - Vācijas izstāšanos no ES

Vācijas galēji labējo partijas Alternatīva Vācijai (AfD) biedri nobalsojuši par to, ka partijai jāsāk aktīva kampaņa, lobējot Vācijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ja netiks realizētas partijas pieprasītās reformas, vēsta Deutsche Welle.

Viena no AfD prasībām ir Eiropas Parlamenta kā likumdevēja atcelšana. "Mēs uzskatām, ka ekskluzīvām tiesībām izdot likumus jābūt atsevišķu valstu rokās," pausts AfD paziņojumā, kurā nosodīts "751 priviliģētais eiroparlamentārietis". Ironiskā kārtā partija pati gatavojas startam maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, atzīmē Deutsche Welle

"Ja bloks saprātīgā laika posmā nepiekritīs AfD prasībām, Vācijai tas jāatstāj," izskanēja Rīzā, Saksijas austrumos, notikušajā partijas kongresā, kurā tostarp tika izraudzīti kandidāti startam EP vēlēšanās.

"Mums nevajag likvidēt ES, bet atgriezt to pie bloka saprātīgās pamatidejas," izteicās partijas valdes līdzpriekšsēdētājs un Bundestāga frakcijas vadītājs Aleksandrs Gaulands. Viņš uzsvēra, ka AfD varot rēķināties ar partneru atbalstu arī ārvalstīs, minot Austrijas Brīvības partiju un Itālijas Ziemeļu līgu

AfD tika dibināta 2013. gadā kā eiroskeptiķu partija, kas bija galvenokārt ieinteresēta runāt par eiro kā Vācijas valūtas atcelšanu, taču parlamentā pārstāvniecību nodrošināja, uzrunājot pret imigrāciju un islāmu noskaņoto Vācijas sabiedrības daļu.

Top komentāri

bet
b
Ja kādā jautājumā ir iespējams risinājums A vai risinājums B, un Eiropas Savienība izvēlas un padara par obligātu visiem risinājumu A, bet vismaz vienā dalībvalstī tautas vairākums grib risinājumu B, tad sanāk, ka šajā valstī tautas gribai nav nekādas nozīmes, tauta vairs neko neizlemj, bet ir spiesta pakļauties svešai gribai.
dabiski
d
"Viena no AfD prasībām ir Eiropas Parlamenta kā likumdevēja atcelšana. "Mēs uzskatām, ka ekskluzīvām tiesībām izdot likumus jābūt atsevišķu valstu rokās"" Bet dabiski, demokrātijā tautu pārstāv savas valsts parlaments. Nedrīkst būt parlaments savienībai, jo savienībai nav savas tautas, savienība ir līgums, līgumam nevar būt parlamenta.
doičits
d
Es piekrītu, ka ES parlaments nedrīkst iejaukties dalībvalstu iekšējās lietās (kā, piem. imigrantu pieņemšana vai nepieņemšana).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits