Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lielbritānijā aizturēts bijušais krievu okupētās Sevastopoles "gubernators"

Lielbritānijā aizturēts bijušais Krievijas okupētās Sevastopoles "gubernators" Dmitrijs Ovsjanņikovs, kas apsūdzēts sankciju apiešanā un naudas atmazgāšanā, atsaucoties uz Nacionālo noziedzības apkarošanas pārvaldi (NCA), ceturtdien ziņo laikraksts The Times.

NCA darbinieki Ovsjannikovu aizturējuši viņa mājās Londonā vēl pagājušajā nedēļā. Viņš apsūdzēts par konta atvēršanu "Halifax Bank of Scotland", lai uz to pārskaitītu noziedzīgā ceļā iegūtus līdzekļus. Četros maksājumos tajā ieskaitīti 65 000 sterliņu mārciņu (76 000 eiro). Vēl 77 500 mārciņu, kas arī iegūtas noziedzīgā ceļā, Ovsjannikovs glabājis skaidrā naudā.

"Ovsjaņņikovs Apvienotajā Karalistē ir persona, uz kuru attiecas sankcijas, kas nosaka ierobežojumus viņa piekļuvei naudai un finanšu pakalpojumiem," vēsta laikraksts. 20.februārī viņam jāstājas tiesas priekšā.

Laikā no 2015. līdz 2016.gadam un no 2019. līdz 2020. gadam Ovsjaņņikovs bija Krievijas rūpniecības ministra vietnieks, bet no 2016. līdz 2019.gadam viņš ieņēma krievu okupētās Sevastopoles tā dēvētā gubernatora amatu.

2017. gadā Eiropas Savienība (ES) Ovsjaņņikovu iekļāva sankciju sarakstā par "darbībām, kas apdraud Ukrainas teritoriālo nedalāmību, suverenitāti un neatkarību".

Taču 2022.gada rudenī, dažus mēnešus pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, ES Tiesa atcēla pret Ovsjaņņikovu vēstās sankcijas, apmierinot bijušās okupācijas iestāžu amatpersonas prasību, kurā viņš apgalvoja, ka jau sen neesot bijis valsts amatā un ka sankciju dēļ cietis "reālus zaudējumus", tostarp nav varējis veikt uzņēmējdarbību ES.

Lielbritānija sankcijas pret Ovsjaņņikovu noteica 2020. gada beigās un viņa aktīvi tika iesaldēti. 2022. gada martā papildus viņam tika noteikts aizliegums uzticēt savu līdzekļu apkalpošanu citai personai, vēsta britu sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits