Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lietuvā tirgotājiem no novembra būs aizliegts informēt par alkohola cenu atlaidēm

Lietuvā tirgotājiem no novembra būs aizliegts informēt pircējus par alkohola cenu atlaidēm - nevienā tirdzniecības vietā nekādā veidā nebūs atļauts parādīt, kādiem alkoholiskajiem dzērieniem noteiktas atlaides un par cik tieši pazeminātas cenas.

Tas paredzēts jaunajos alkohola tirdzniecības noteikumos, ko otrdien pieņēmis Lietuvas Seims, 72 deputātiem balsojot par šādu kārtību un 17 parlamenta locekļiem atturoties.

Kā ziņu aģentūrai BNS skaidrojis Seima Veselības lietu komitejas deputāts, Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu pārstāvis Antans Matuls, cenrādī gan drīkstēs uzrādīt pazemināto cenu, bet būs aizliegts to salīdzināt ar iepriekšējo.

Vienlaikus būs aizliegts arī paredzēt alkohola pircējiem iespēju laimēt balvas vai pielikumā pirkumam saņemt dāvanas, kā arī rīkot dažādas spēles, akcijas, konkursus un loterijas, kas veicina alkohola pārdošanu vai lietošanu. Līdz šim Lietuvas likumdošanā aizliegta tikai attiecīgu konkursu rīkošana.

Jaunie noteikumi attieksies uz visiem tirdzniecības uzņēmumiem, kas darbojas Lietuvā, kamēr pašlaik daļa aizliegumu tiek attiecināti vienīgi uz alkohola tirgotājiem.

Kā norādījis Matuls, Lietuvas Statistikas departamenta dati liecina, ka visvairāk alkohola tiek pārdots tieši dažādu īpašo akciju laikā.

Seims arī aizliedzis piemērot fiksētas alkoholisko dzērienu cenu atlaides jebkādā veidā izplatītu atlaižu kuponu īpašniekiem. Līdz šim tādus kuponus vienīgi nedrīkstēja iespiest masu saziņas līdzekļos.

Pēc Matula teiktā, līdz ar šo grozījumu pieņemšanu Lietuvā vairs nav atļautas nekādas alkohola pārdošanas veicināšanas metodes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits