Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lietuvas ārlietu ministrs: Krievijas represijas mudina vēl vairāk palīdzēt vajātajām organizācijām un personām

Kremļa represijas tikai mudina Lietuvu vēl vairāk palīdzēt vajātajām organizācijām un personām, trešdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, komentējot Krievijas prokuratūras lēmumu par nevēlamu atzīt Lietuvā bāzētās organizācijas "Brīvās Krievijas forums" darbību.

"Tā nav pirmā organizācija, tās nav pirmās personas, kas saņēmušas patvērumu un tiesības uzturēties Lietuvā un tiek Krievijā pasludinātas par ienaidniekiem vai noziedzniekiem. Esam pamanījuši tādu tendenci un tas nekādi neizmaina mūsu pozīciju. Gluži pretēji, tas vēl vairāk mūs mudina palīdzēt tiem cilvēkiem, kuri izvēlas Lietuvu un lūdz šeit patvērumu, lai varētu strādāt un dzīvot brīvi bez ierobežojumiem," Landsberģis trešdien teica žurnālistiem.

Krievijas Ģenerālprokuratūra iepriekš par Krievijas teritorijā nevēlamu pasludināja Lietuvā bāzēto "Brīvās Krievijas forumu", liecina prokuratūras interneta vietnē publicētais paziņojums.

Tajā pausts, ka "Brīvās Krievijas foruma" darbība "apdraud Krievijas Federācijas konstitucionālo kārtību un drošību", tādēļ "Lietuvas organizācijas darbība Krievijas Federācijas teritorijā tiek atzīta par nevēlamu".

"Brīvās Krievijas forums" Lietuvā divas reizes gadā organizē Krievijas opozīcijas konferenci. Organizāciju 2016.gada martā izveidoja Krievijā par ārvalstu aģentu atzītais opozīcijas aktīvists Garijs Kasparovs.

Krievijas varasiestādes plaši vēršas pret medijiem un opozīciju, ierobežojumiem īpaši pastiprinoties kopš pagājušā gada februāra, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

2015.gadā Krievijā tika pieņemts likumu par "nevēlamām organizācijām", kas sniedz Ģenerālprokuratūrai tiesības jebkuru ārvalstu vai starptautisku nevalstisko organizāciju atzīt par tādu, ja prokuroru vērtējumā organizācijas darbība apdraud "Krievijas konstitucionālās kārtības, aizsardzības spēju vai drošības pamatu".

Cilvēkiem Krievijā draud saukšana pie atbildības un tiesāšana par jebkāda veida sadarbību ar "nevēlamām organizācijām".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits