Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Lietuvas Darba partijas līderis: Ar Krieviju veidosim pragmatiskas attiecības

Lietuvas Darba partija, kas saskaņā ar provizoriskajiem Seima vēlēšanu rezultātiem šobrīd pārliecinoši ierindojas pirmajā vietā, noskaņota veidot "labas, pragmatiskas attiecības ar Krieviju", pirmdien preses konferencē paziņojis šīs partijas līderis Viktors Uspaskihs.

"Mēs noslīpēsim labas, pragmatiskas attiecības. Tas ir nepieciešams. Bet neatkarīgi no tā, kādas izdevīgas intereses varētu būt ekonomikai, to nedrīkst darīt uz Lietuvas suverenitātes rēķina," izteicies populistiskais Krievijā dzimušais politiķis un uzņēmējs.

Vaicāts par attiecībām ar Krievijas gāzes koncernu Gazprom, viņš norādījis, ka Lietuvai jācenšas panākt, lai tai par gāzi nebūtu jāmaksā vairāk, nekā maksā Latvija un Igaunija.

Līdzšinējā konservatīvo premjera Andrjus Kubiļus valdība ieņēmusi stingru stāju attiecībā pret Krievijas gāzes koncernu Gazprom, iestājoties par Lietuvas ekonomikas pārkārtošanu atbilstoši Eiropas Savienības enerģētikas direktīvai un aicinot piemērot Lietuvai taisnīgas gāzes cenas.

Kā ziņots, galīgie vēlēšanu rezultāti kļūs skaidri pēc otrās kārtas, kas notiks 28. oktobrī, bet jau naktī Darba partija uzsāka sarunas par koalīcijas veidošanu ar sociāldemokrātiem un savulaik impīčmenta ceļā no prezidenta amata atstādinātā Rolanda Paksa partiju Kārtība un taisnīgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits