Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mačeratā pēc imigrantu sašaušanas labējie radikāļi iesaistās sadursmēs ar policiju

Mačeratā, Itālijas vidienē, ceturtdienas vakarā izcēlušās galēji labējo sadursmes ar policiju, nerimstoties spriedzei pēc pagājušajā nedēļā notikušā ksenofobiskā uzbrukuma imigrantiem.

Apmēram 40 cilvēki piedalījās neatļautā protesta akcijā, ko organizēja galēji labējā partija Forza Nuova (Jaunais spēks). Vienlaicīgi notika arī pretēji vērsta demonstrācija, kuras dalībnieki skandēja tādus saukļus kā "mēs visi esam antifašisti".

Kad Forza Nuova aktīvisti centās iekļūt pilsētas galvenajā laukumā, izcēlās sadursmes ar policistiem, kuri bija spiesti izmantot arī gumijas stekus, ziņoja telekanāls Rai News. 12 aktīvisti tika nogādāti policijas iecirknī, un viņiem varētu tikt izvirzītas apsūdzības par policijas izdotā protesta akcijas aizlieguma pārkāpšanu.

Forza Nuova līderis Roberto Fiore bija reklamējis demonstrāciju ar plakātu, kurā vēstīts - "Cilvēki imigrācijas dēļ mirst".

Nedēļas nogalē Mačeratā plānotas vairākas demonstrācijas pret fašismu, lai arī pilsētas mērs Romāno Karančīni ir aicinājis tās nerīkot. Vairākas arodbiedrības pēc viņa lūguma tomēr izlēmušas demonstrācijās nepiedalīties.

Noteiktās aprindās Karančīni saņēmis kritiku, un kreisi noskaņotais laikraksts Il Manifesto, raksta, ka mērs vēloties paslaucīt nesen notikušos noziegumus zem paklāja, lai izvairītos no "sliktas reklāmas" pilsētai, kas kandidē uz Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu 2020.gadā.

Vietējā organizācija Sisma, kas pirmā pieteica demonstrāciju, paziņoja, ka tās biedri piedalīsies protesta gājienā, bet mēra lūgumu nosauca par nepieņemamu. Organizācijas Facebook lapā interesi par protesta akciju pauduši 12 000 cilvēku. Gaidāms, ka viņiem pievienosies arī citu Itālijas organizāciju biedri.

3.februārī Mačeratā 28 gadus vecais Luka Traīni no automašīnas vairākās vietās atklāja uguni uz garāmgājējiem, ievainojot sešus afrikāņu imigrantus – piecus vīriešus un vienu sievieti.

Aizdomās turamais policijai sacīja, ka uzbrukumu sarīkojis, uzzinot par gados jaunas itālietes Pamelas Mastropjetro slepkavību, kurā tiek vainots patvēruma meklētājs no Nigērijas.

Traīni, kurš šobrīd ir pret imigrāciju noskaņotās Ziemeļu līgas biedrs, iepriekš bijis saistīts ar neofašistu aprindām.

Tikmēr saistībā ar Mastropjetro slepkavību tiek izmeklēta divu cilvēku iespējamā atbildība. Viens no viņiem šobrīd apcietināts par necienīgu izturēšanos pret līķi un tā slēpšanu, tomēr ne slepkavību, jo trūkst pierādījumu. Aizturētā rīcība tiek izmeklēta, tomēr viņš noliedz visas apsūdzības un apgalvo, ka sieviete mirusi no narkotiku pārdozēšanas, bet viņš pēc tam esot aizbēdzis.

 

Top komentāri

reptilis
r
...agrāk vajadzēja protestēt..domāt..balsot pret migrāciju...tagad jau ir par vēlu - dzimstība darīs savu.
ta nu gan
t
Vai no narkotiku pārdozēšanas līķis sadalās 20 gabalos un ievietojas koferos? Man nez kāpēc iekas, ka labējie (kāpēc labējie, vai tur atkal bagātajiem atņemto mantu dala?) iesaistās sadursmēs tāpēc, ka itālu tiesības neviens vairs nepārstāv. Vai spējat iztēloties, kādas protesta akcijas notiktu, ja itālis būtu izvarojis, noslepkavojis, sadalījis, salicis koferos kādu nigēriešu vai irākiešu meiteni?
debilšovs
d
Aizturētā rīcība tiek izmeklēta, tomēr viņš noliedz visas apsūdzības un apgalvo, ka sieviete mirusi no narkotiku pārdozēšanas, bet viņš pēc tam esot aizbēdzis.---Tātad bidla migrants ir stāvējis blakus sievietei un skatījies, kā viņa pārdozē narkotikas un nomirst? Kurš ir debils šajā versijā - bidla migrants vai Itālijas tiesa?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits