Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta (19:42) - Apšaude Igaunijā: Skolēns nošauj pedagogu

Igaunijas pilsētā Vīlandē Pālalinnas skolā, kāds skolnieks atnācis uz skolu ar ieroci un pirmdienas pēcpusdienā nošāvis skolotāju, ziņo igauņu medijs Postimees

Apšaude notika ap plkst. 14. Nogalināta vācu valodas skolotāja, kura tajā brīdī vadīja mācību stundu. Neviens cits nessot cietis. Vainīgais esot 15 gadus vecs 9. klases skolēns. 

Skolēns ir aizturēts un nogādāts policijā.

Pēc Igaunijas iekšlietu ministra Hanno Pevkura teiktā, revolveris oficiāli piederējis pusaudža tēvam un tiks noskaidrots, vai tēvs atstājis ieroci bez pietiekamas uzraudzības un tādēļ saucams pie atbildības. Ministrs norādījis, ka šāvējam iepriekš bijusi darīšana ar policiju, bet konkrētāk par to nav stāstījis.

Kā raksta Postimees Online, pusaudža paziņas viņu raksturojuši kā sekmīgu skolnieku un atklātas dabas cilvēku, savukārt viņa Facebook profils varētu palīdzēt gūt skaidrojumu notikušajam. Vairāku gadu garumā tajā atrodams visai maz teksta, bet daudz attēlu par kara, ieroču un vardarbības tēmu, tostarp fotogrāfijas, kurās redzams, kā viņš apgūst viduslaiku cīņas mākslu. 1.aprīlī ievietotā attēla paraksts vēsta: "Nespriediet par mani pēc tā, ka esmu kluss. Neviens neplāno slepkavību skaļi."

56 gadus vecā vācu valodas skolotāja Ene Sarapa mirusi no nāvējošiem ievainojumiem. Igaunijas mediji vēsta, ka Sarapa bija pieredzējusi un augstu vērtēta skolotāja. 2007.gadā viņa izraudzīta par Vīlandes apriņķa Gada skolotāju, bet trīs gadus vēlāk viņai Gada skolotāja titulu piešķīrusi Igaunijas vācu valodas skolotāju biedrība.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess uzsvēris, ka notikušais "nav vienas skolas vai vienas pilsētas, bet visas Igaunijas traģēdija".

"Tās ir bēdas un šoks mums visiem. Neviens konflikts sabiedrībā, kopienā, ģimenē nedrīkst beigties ar tādu vardarbības aktu. Es no visas sirds aicinu visus tautiešus - būsim vērīgi un rīkosimies laikus. Neatstāsim bez ievērības situācijas, kurās virsroku ņem nesaprašanās, dusmas, rūgtums, fiziska vai psiholoģiska vardarbība, bēdas. Runāsim cits ar citu, atbalstīsim cits citu, palīdzēsim cits citam," viņš aicinājis.

"Šovakar īpaši cieši apskausim savus bērnus, kad viņi pārnāks no skolas," piebildis prezidents.

Igaunijas premjers Tāvi Roivas (Taavi Rõivas) un izglītības ministrs Jevgēņijs Osinovskis (Jevgeni Ossinovski) izteikuši līdzjūtību bojāgājušās ģimenei un skolai.

"Mums vēl jānoskaidro incidenta iemesli, bet šāda ļaunprātība nekad nav atbalstāma. Šādas lietas nedrīkst notikt. Mūsu visu pienākums ir pamanīt mūsu tuvākajā apkārtnē cilvēkus, kuriem ir vajadzīga palīdzība viņu problēmās. Šodien notikušais tam ir sāpīgs atgādinājums. Es izsaku visdziļāko līdzjūtību nogalinātās skolotājas ģimenei un skolas darbiniekiem" paudis Igaunijas premjers.

Pievienotas 4. līdz 9.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits