Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Polijas tiesa: Vienu no aizdomās turētajiem par uzbrukumu Volkovam nevar izdot Lietuvai

Vienu no Polijas pilsoņiem, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu Krievijas opozīcijas aktīvistam Leonīdam Volkovam Viļņā, nevar izdot Lietuvai, piektdien nolēmusi Polijas tiesa.

Apelācijas tiesa norādījusi, ka Polijas pilsoni nevar izdot Lietuvai, jo Polijas prokuratūra izmeklē analoģisku krimināllietu par šo uzbrukumu, ziņo aģentūra "Reuters".

Lēmums par otru aizdomās turēto vēl nav pieņemts.

Jau vēstīts, ka abi Polijas pilsoņi Varšavā tika aizturēti 3.aprīlī, un pilsētas rajona tiesa aprīļa otrajā pusē nolēma viņus izdot Lietuvai ar nosacījumu, ka notiesāšanas gadījumā viņi sodu izcietīs Polijā. Abi Polijas pilsoņi iesniedza apelāciju.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda 19.aprīlī bija pirmais, kurš publiski paziņoja, ka Polijā ir aizturētas divas personas aizdomās par uzbrukumu Volkovam. Tajā pašā dienā Polijas premjerministrs Donalds Tusks platformā "X" rakstīja, ka ir aizturēts arī kāds Baltkrievijas pilsonis, kurš varētu būt uzbrukuma pasūtītājs.

12.marta vakarā Viļņā notika uzbrukums mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Volkovam. Uzbrucējs izsita Volkova automašīnas loga stiklu, apdullināja viņu ar asaru gāzi un sāka sist ar gaļas āmuru. Volkovam incidentā tika salauzta roka un traumēta kāja.

Par notikušo sākta pirmstiesas izmeklēšana. Lietuvas Valsts drošības departaments paziņoja, ka uzbrukums ir Krievijas organizēta un veikta operācija.

Nacionālā krīžu vadības centra vadītājs Vilmants Vitkausks sacīja, ka uzbrukums bija profesionāla, labi izplānota operācija, ko var saukt par pirmo politiskā terorisma gadījumu Lietuvā.

Volkovs dzīvo Lietuvā pēc tam, kad pameta Krieviju, kur viņam draudēja aizturēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits