Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rostokā atklāj NATO operāciju Baltijas jūrā štābu

Vācijas pilsētā Rostokā oficiāli atklāts jaunā NATO daudznacionālā taktiskā komandcentra Comand Task Force Baltic (CTF) štābs.

CTF uzdevums būs koordinēt alianses jūras spēku operācijas Baltijas jūrā, nodrošinot ātru jūras spēku izvietošanu krīzes gadījumā, plānot mācības, vēsta Deutsche Welle.

CTF štāba inaugurācijas pasākumā pirmdien Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss uzsvēra, ka CTF vadīs NATO jūras spēku operācijas miera laikā, krīzēs un kara gadījumā. "Baltijas jūra vienmēr bijusi Eiropas vēstures krustcelēs, un tā ir kas vairāk par vienkārši ūdensceļu. Tas ir vitāli svarīgs koridors tirdzniecībai, militārajai mobilitātei un energodrošībai. Tas ir stratēģisks apgabals ar lielu ģeopolitisko nozīmi, un tā ir mūsu kolektīvās aizsardzības priekšējā līnija pret augošiem draudiem. Štābam būs izšķiroša loma militārās situācijas ziņojumu sagatavošanā un reakcijā uz reģionālajiem izaicinājumiem. To skaitā ir NATO interešu aizsardzība pret agresīvām darbībām, sevišķi ņemot vērā Krievijas tuvumu," teica ministrs.

CTF komandieris būs no Vācijas, viņa vietnieki – no Polijas un Zviedrijas jūras spēkiems. Ikdienā centrā strādās 60 virsnieki no 12 NATO valstīm – Vācijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Zviedrijas un Apvienotās Karalistes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits