Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 27. augusts
Jorens, Alens, Žanis

Rumānijā drīkstēs nomedīt divreiz vairāk lāču

Rumānijas parlaments ārkārtas sesijā apstiprinājis likumu, kas paredz šogad dubultot brūno lāču nomedīšanas atļauju skaitu, vēsta AFP.

Jaunais likums pieņemts neilgi pēc tam, kad brūnā lāča uzbrukumā Karpatu kalnos dzīvību zaudēja 19 gadus veca tūriste. Rumānijas Vides ministrija paziņojusi, ka Rumānijā pašlaik mitinās ap astoņiem tūkstošiem brūno lāču, kas ir to lielākā populācija Eiropā pēc Krievijas. Atbilstoši ministrijas apkopotajai informācijai pēdējo 20 gadu laikā Rumānijā lāči nonāvējuši 26 cilvēkus un smagi savainojuši vēl 274.

Pagājušajā nedēļā, pēc tam, kad lācis saplosīja 19 gadus veco tūristi un nelaida tai klāt glābējus, lācis tika nošauts. Rumānijas premjerministrs Marčels Čolaku paziņoja, ka parlamenta deputāti tiks atsaukti no atvaļinājuma uz ārkārtas sēdi.

Tika nolemts, ka 2024. gadā atļauts nomedīt 481 lāci. Pērn tika atļauts nomedīt 220 lāčus. Likuma aizstāvji argumentēja, ka lāču skaita pārlieku palielināšanās novedusi pie uzbrukumu cilvēkiem skaita pieauguma. 2023. gadā aptuveni 7500 reižu cilvēki zvanījuši uz ārkārtas palīdzības dienestiem par redzētu lāci, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu pirms tam.

Vides aizstāvji gan uzskata, ka vairāk uzmanības jāvelta lāču novirzīšanai no apdzīvotām vietām, uzlabojot atkritumu apsaimniekošanu un neļaujot cilvēkiem lāčus barot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits