Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rumānija stingri nosoda Krievijas dronu uzbrukumus

Krievijas bruņoto spēku dronu triecienos naktī uz trešdienu nodarīti postījumi labības elevatoriem un noliktavām Ukrainas Reni ostā Donavas upē valsts dienvidrietumos, vēsta Ukrainska Pravda.

Ukrainas gaisa spēki informējuši, ka pretgaisa aizsardzība notriekusi 13 pa Odesas un Mikolajivas apgabalu raidītos trieciendronus Shahed-136/131. Odesas apgabala vadītājs Olehs Kipers ierakstā Telegram pavēstīja: "Krievu teroristi pagājušajā naktī divreiz ar trieciendroniem uzbruka Odesas apgabalam. Galvenais mērķis ir osta un graudu infrastruktūra apgabala dienvidos." Ukrainas kaimiņvalsts Rumānijas ārlietu ministre Luminita Odobesku paziņojumā medijiem stingri nosodīja "Krievijas uzbrukumus nevainīgiem cilvēkiem, civilajai infrastruktūrai, tajā skaitā graudu novietnēm Ukrainas ostās Reni un Izmailā". Viņa arī piebilda, ka "ar šiem kliedzošajiem starptautisko likumu pārkāpumiem Krievija turpina apdraudēt globālo pārtikas drošību un navigācijas drošību Melnajā jūrā."

Ukrainai Donavas upē ir divas galvenās ostas – Reni un Izmaila –, kas tagad kļuvušas par galveno ceļu graudu eksportam ar kuģiem, kopš Krievija izstājās no ANO atbalstītās graudu eksporta vienošanās pa Melno jūru un ir bloķējusi Melnās jūras akvatoriju ar saviem karakuģiem, vēsta Al Jazeera.

Neskatoties uz blokādi un Krievijas paziņojumu, ka tā jebkuru kuģi, kas pārvietojas uz un no Ukrainas ostām Melnajā jūrā uzskatīs par potenciālu bruņojuma pārvadātāju, Ukraina vakar pavēstīja, ka no Odesas ostas Bosfora virzienā devies pirmais civilais kuģis, kas izmanto jauno Ukrainas izveidoto kuģošanas koridoru. Ukrainas kopienu, teritoriju un infrastruktūras ministrs Oleksandrs Kubrakovs ierakstā Facebook paziņoja, ka uz konteinerpārvadātāja Joseph Schulte, kas kuģo ar Honkongas karogu un kas atradās Odesas ostā kopš 2022. gada 23. februāra, borta esot 30 tūkstoši tonnu kravas (2114 konteineri), tajā skaitā pārtikas kravas. "Koridoru pirmām kārtām izmantosim to kuģu evakuācijai, kuri atradās Ukrainai piederošajās ostās Čornomorskā, Odesā un Pivdenijā Krievijas pilna mēroga iebrukuma laikā. Pēdējais kuģis ar graudiem no Odesas ostas līdz šim bija devies 16. jūlijā," rakstīja O. Kubrakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits