Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saindētais dubultaģents Skripaļs izrakstīts no slimnīcas

Bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs, kurš Lielbritānijas pilsētā Solsberi tika saindēts ar nervus paralizējošo vielu Novičok, ir izrakstīts no slimnīcas, vēsta Sky News.

Viņš, visticamāk, turpmāk uzturēsies vietā, kas drošības apsvērumu dēļ netiek atklāta. Jau pirms vairākām nedēļām ārstniecības iestādi atstāja viņa meita Jūlija, kura arī cieta ķīmiskajā uzbrukumā, kas notika 4. martā.

Solsberi rajona slimnīcas pārstāvis paziņojis: "Kaut arī šie pacienti tagad ir atbrīvoti, saglabājas viņu tiesības uz pacientu konfidencialitāti, un mums ir liegts sniegt detalizētu pārskatu par ārstēšanu, ko saņem šīs personas".

Šis incidents bija pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad Eiropā pielietots ķīmiskais ierocis, un incidents vēl vairāk saspīlēja Maskavas un Rietumu attiecības, abām pusēm izraidot vairākus desmitus pretējās puses diplomātu.

Laikraksts The Telegraph aprīlī vēstīja, ka izmeklētājiem izdevies identificēt personas, kas varētu būt uzbrukuma izpildītāji. Šīs personas jau atrodas Krievijā.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka uzbrukumā Skripaļiem izmantota viela, kas izstrādāta Padomju Savienībā Novičok programmas ietvaros.

Vācu mediji izpētījuši, ka Novičok jau 90. gados nokļuvis arī vairāku Eiropas valstu laboratorijās ar mērķi fiksēt tā sastāvu un izstrādāt pretindi.

Top komentāri

:)
:
Veltīgi briti atkal izvilka šo veco un piegānīto skeletu no skapja - "skripaļu lietu"! :) Vispirms, neviens vēl nav ar faktiem pierādījs, ka tā indēšana vispār ir bijusi, jo "viss ir slepens"! Otrkārt, neviens vēl nav pierādījs, ka tas bija Novočok! Treškārt, neviens nav pierādījs, ka vainīgi krievi, ja tas vispār ir noticis! Un visbeidzot - spriežot pēc zinātnieku vēstīto, ja būtu pielietots Novičok - tad nebūto ko uz slimnīcu vest, pa tasno uz morgu un steidzami nosvilināt visu Solsberiju, jo noindēto tur būtu simtiem, ja ne tūkstošiem! :) Es vel te nepieminēju 1965.gadā noslēgto Konsulāro konvenciju (starp PSRS un GB, kas joprojām ir spēkā), kurā pēc punktiem 30. un 36. noteikts, ka krievu konsulātam ir neapstrīdāmas tiesības tikties ar Krievijas pilsoņiem, neskatoties uz viņu pašu velmēm un pat ja tiem ir dubultpilsonība! :) Britiem būtu viņi jāuzrāda, labāk, ja tas notiktu tiešraidē un ar visu ieinteresēto žurnalistu un krievu konsulāta pārstāvju klātbūtnē! :)
Atkal
A
idiotiskie jeņķu meli. Ja krievi būtu gribējuši novākt nodevēju Skripali, viņi to būtu izdarījuši uz vietas Krievijā, kur šis bija cietumā. Nekādas loģikas - ļaut šim aizbraukt uz Londonu un tad indēt. tik stulbi neviens nerīkojas. Krieviju grib apmelot par ķīm. ieroču lietošanu, tāpat kā Asadu. Vai nav idiotiski: jeņķu raķetes sabombardējot (pilsētā!) ķīm ieroču noliktavas, bet neviens pilsētā nesaindējas? Kas tam var ticēt, atskaitot cilvēkus ar domāšanas traucējumiem?
Kārklu vācietis
K
Un re kā beidzot noderēja - gan inde,gan izstrādātā pretinde ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits